Palkkatyöstä yrittäjäksi – tee rohkea ratkaisu!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Unelmoitko yrittäjyydestä? Oletko saanut tarpeeksesi toisen palveluksessa työskentelystä? Seuraavat viisi kysymystä auttavat sinua ratkaisemaan, oletko valmis ottamaan askeleen palkkatyöstä yrittäjyyteen tai free lance -työhön.

Päivätyön lopettaminen on iso askel. Varman kuukausitulon vaihtuminen epävarmoiksi työkeikoiksi tuo oman jännityksensä free lance -ammatinharjoittajan elämään.

Viisi kysymystä harkittavaksi

Itse suunnittelin pitkään pienen verkkoliiketoimintaan keskittyvän yrityksen perustamista. Kääntelin ja vääntelin näkökulmia vuoden ajan ennen toimeen ryhtymistä.

Seuraavien viiden kysymyksen avulla olisin ollut valmis tekemään hyppäyksen paljon aikaisemmin.

  1. Selviätkö ensimmäiset kuukaudet säästöilläsi? Todennäköisesti ensimmäisten kuukausien aikana sinun on vaikea saada maksavia asiakkaita. Sen vuoksi tarvitset säästöjä, joiden avulla selviät odottaessasi sitä, että asiakkaat löytävät sinut.
  2. Onko palkkatyön lopettaminen välttämätöntä? Monet aloittavat free lance -sivutulojen hankkimisen ja ovat samaan aikaan palkkatyössä. Kenties tämä on mahdollista myös sinulle. Silloin voit katsella tilannetta vaikka puoli vuotta ennen työpaikasta irtisanoutumista.
  3. Voitko työskennellä kotona? Useimmat free lance -ammatinharjoittajat ja pienyrittäjät työskentelevät kotitoimistosta käsin. Onko sinulla käytössäsi kotona työhuonetta, jota voit käyttää työpisteenä? Jos kotonasi ei ole riittävästi tilaa, valtaa työpaikka koko kotisi.
  4. Kestätkö stressiä? Palkkatyön lopettaminen aiheuttaa usein suurta stressiä ja jännitystä. Epävarmuus tuloista lisääntyy, mikä vaikuttaa myös muihin perheenjäseniin. Jos sinulla on lapsia, saattaa tulotason ainakin väliaikainen heikkeneminen stressata tavallistakin enemmän.
  5. Oletko tyytyväinen nykyiseen työhösi? Usein free lance -ammatinharjoittajaksi tai yrittäjäksi siirtymisen taustalla on tyytymättömyys nykyiseen työpaikkaan. Jos olet tyytymätön työtehtäviisi, palkkaasi tai vaikkapa työpaikan ilmapiiriin, saattavat muut näkökulmat painaa ratkaisussa vähemmän.
Valokuvassa avainnippu.

Varmista selustasi

Jos olet valmis jättämään nykyisen työpaikkasi ja siirtymään eteenpäin, kannattaa sinun joka tapauksessa varmistaa selustasi: älä paiskaa ovea kiinni perässäsi.

Silloin sinulla on aina paluusuunnitelma valmiina: jos yrittäjyys ei lopulta suju tai et löydä free lance -pohjalta itsellesi asiakkaita, voit aina harkita takaisin palkkatyöhön paluuta. Se ei ole merkki epäonnistumisesta — se kertoo sinun olevan realisti.

Yrittäjäksi ryhtuminen on hyvä valinta!

Tutustu myös artikkeliin Osakeyhtiön perustaminen – helpompaa kuin uskotkaan!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *