Menestyvä yritys tuo vaurautta – yrityksen myyminen tuo rikkautta!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Menestyvän yrityksen perustaminen ja kasvattaminen on tie vaurastumiseen. Jos haluat rikastua, sinun täytyy lopulta myydä yrityksesi.

Yrityksen perustaminen on helppoa. Huomattavasti enemmän aikaa, vaivaa ja osaamista sinulta vaaditaan yrityksen kannattavan kasvattamisen aikaansaamiseksi.

Sekään ei riitä, jos haluat rikastua. Silloin sinun on jo  osakeyhtiötä perustaessasi valmistauduttava yrityksen myymiseen, tiedettävä mahdollinen ostaja yrityksellesi ja tämän jälkeen luotava yritys, joka on ostamisen arvoinen – olipa kyse yksittäisestä ostajasta tai yrityksen myymisestä markkinoille pörssiin listautumisen avulla.

Onko yrityksesi ostamisen arvoinen?

Yrityksesi on ostamisen arvoinen vain silloin, kun yrityksesi ei ole sinun omasta osaamisestasi riippuvainen. Sinun on tehtävä itsestäsi tarpeeton, saatava yritys tekemään tulosta ilman että itse työskentelet yrityksessä.

Yrityksen kannattavuus on toinen ostajaa kiinnostava asia. Jos yrityksesi tuottaa tappiota, ei siitä todennäköisesti kannata maksaa mitään. Mitä suurempi yrityksen vuosittainen tuotto on, sitä suurempia tulevaisuuden kassavirtoja se tuottaa omistajalleen. Sitä enemmän hän on valmis maksamaan yrityksestäsi.

Vahva asiakaskanta on kolmas uutta omistajaa kiinnostava asia. Mitä enemmän yritykselläsi on asiakkaita, sitä todennäköisemmin yritys on myös tulevaisuudessa kannattava.

Yrityksen hallussa oleva osaaminen ja erilaiset oikeudet ovat neljäs myynnin kannalta tärkeä asia. Jos yritykselläsi on esimerkiksi arvokas patenttisalkku, kannattaa yrityksesi ostaa jo patenttien hallitsemisen takia — ne luovat markkinoilla pysyvää kilpailuetua.

Tilitoimiston apu on usein tarpeen

Yrityksen tai sen osan myyminen kannattaa suunnitella huolella. Silloin laskentatoimen ja yritysjuridiikan osaaminen on arvossaan — harva yrittäjä kykenee itse selviytymään yrityskaupan kiemuroista ilman asiantuntijan apua.

Yrityksen myyjän kannalta keskeisiä, erityisosaamista vaativia asioita ovat esimerkiksi

Yrityksen myyminen Wall Streetillä tuo rikkauksia.

  • verosuunnittelu
  • arvonmääritys
  • sopimusneuvottelut
  • sopimusjuridiikka
  • edunvalvonta
  • luovutusvoittoveroilmoitukset.

Näin monipuolista osaamista löydät esimerkiksi yrityskauppoihin erikoistuneista konsulttitoimistoista. Myös suuret täyden palvelun tilitoimistot osaavat yleensä auttaa yrittäjää myös yrityksen myymisessä.

Sen vuoksi kasvavan yrityksen kannattaa ajoissa harkita tilitoimiston vaihtamista kasvuyritykselle sopivaksi tilitoimistoksi. Se auttaa yritystä kasvamaan ja omistajaa vaurastumaan — vaikka tilitoimiston kuukausilaskutus saattaisikin aluksi tuntua kovalta.

Mitä yrityksen myynnin jälkeen?

Elämä ei tietenkään lopu ensimmäisen menestyneen yrityksen myymiseen. Päinvastoin: onnistunut yrityskauppa on tuonut sinulle rahaa, jonka avulla voit viettää mukavaa elämää tai jatkaa yrittäjänä uuden yrityksen parissa.

Jotkut valitsevat nautintojen hakemisen ja kuluttamisen. Silloin suurikin omaisuus saattaa kulua nopeasti, eikä rikkauksista pääse nauttimaan pitkään.

Menestyksen makuun päässyt yrittäjä kokeilee kuitenkin mieluusti uuden yrityksen rakentamista ensimmäisen menestyksensä oppien avustamana. Silloin yrittäjä saa jälleen kohdata uusia haasteita,ratkaisua etsiviä ongelmia ja yrittämisen iloa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *