Älä pelkää kilpailua – se kertoo, että yrityksesi voi menestyä!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Haluat siis rikastua. Et ole yksin – mutta tiedätkö, mitä rikastuminen edellyttää?

Rikastumiseen on kolme askelta. Ensin sinun on perustettava yritys. Toiseksi sinun on saatava yritys kannattavaan kasvuun. Kolmanneksi sinun on myytävä yrityksesi.

Nämä kolme askelta edellyttävät kolmea asiaa. Ensinnäkin tarvitset liikeidean, ajatuksen siitä mitä myyt. Toiseksi tarvitset asiakkaita, jotka ostavat yrityksesi tuotteita tai palveluita. Kolmanneksi tarvitset kilpailijoita tai muita suuria yrityksiä, jotka voivat ostaa yrityksesi.

Vanha liikeidea voi olla parempi kuin pussillinen uusia

Monet pitävät liikeidean keksimistä vaikeana. He kuvittelevat, että ainutlaatuisen liikeidean keksiminen on edellytys menestykselle.

Tässä he ovat väärässä: usein vanha idea on parempi kuin pussillinen uusia. Siksi maassa on kymmeniä radioasemia ja sanomalehtiä, tuhansia ravintoloita ja kampaamoita, lukuisia mainostoimistoja ja monia pankkeja.

Silloin yritykselläsi on tietysti kilpailijoita, joita paremmin sinun on kyettävä lunastamaan lupauksesi.

Kilpailijoiden olemassaolo on kuitenkin osoitus siitä, että yrityksen tuotteille tai palveluille on olemassa kysyntää.

Kilpailu kertoo ideallasi olevan mahdollisuuksia

Jos liikeideasi mukaiselle yritykselle ei todella ole kilpailijoita, on ideassasi todennäköisesti jotakin pielessä. Luultavasti kilpailijoita ei ole, koska kysyntääkään ei ole. Kenties lainsäädäntö estää ideasi mukaisen liikeidean. Tai ehkä liikeideaa on muusta syystä mahdoton saada kannattavaksi.

Esimerkiksi tietokoneen näytönsäästäjiä on yritetty saada myydyksi suomalaisille. Tällä yrityksellä ei ollut kilpailijoita — eikä ihme, eihän kukaan halua ostaa näytönsäästäjiä. Kun kysyntää ei ole, ei edes loistava teknologia ja pitkälle kehitetty sovellus johda menestykseen.

Siksi kilpailijoita ei pidä pelätä.

Tietysti joskus harvoin saattaa yrittäjä keksiä todella ainutlaatuisen idean, jolle on myös olemassa markkinoita.

Toisinaan markkinoita ja kysyntää ei edes ole olemassa, mutta yrittäjä tai yritys kykenee luomaan ne.

Kukaan tuskin osasi kaivata tekstiviestejä, ennenkuin Nokia toi tekstareita lähettävän puhelimen markkinoilla. Harva myöskään tiesi, että haluaa pelata puhelimellaan matopeliä.

Jätä omituiset ideat suuryrityksille

Yhtä omituisia ideoita olivat kameran ja matkapuhelimen yhdistäminen kamerakännykäksi tai mp3-soittimen ja kosketusnäytöllisen pienoistietokoneen yhdistäminen iPodiksi.

Nuo keksinnöt vaativat kuitenkin Nokian tai Applen kokoisen yrityksen taakseen. Suuryrityksellä on varaa tehdä kymmeniä tai satoja epäonnistuneita kokeiluja, kunhan yritys onnistuu silloin tällöin iskemään kultasuoneen.

Aloittelevalla yrittäjällä ei ole tätä mahdollisuutta. Rahasi loppuvat paljon ennen markkinoiden vakuuttamista — todennäköisesti et ehdi saada edes prototyyppiä valmiiksi.

Siksi ensimmäistä yritystään perustavan kannattaa luottaa vanhoihin hyviin ideoihin. Kymmenet, kenties sadat yrittäjät ovat onnistuneet hankkimaan niillä elantonsa. Se onnistuu myös sinulta!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *