Tee uudelle vuodelle vaurastumissuunnitelma!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Sadatttuhannet – kenties miljoonat – suomalaiset tekevät uudenvuodenlupauksia. Yksi aikoo laihduttaa, toinen lopettaa tupakoinnin ja kolmas vähentää alkoholinkäyttöään. Sinä voit tehdä päätöksen vaurastumisesta!

Vaurastuminen vaatii aikaa ja suunnitelmaa. Pankkitilisi saldo ei käänny nousuun vain epämääräisen päätöksen avulla.

Tarvitset tavoitteen ja selvän suunnitelman siitä, mitä tekemällä tavoitteesi toteutuu.

Päätä ensin tavoitteesi

Jos et aseta itsellesi selvää tavoitetta, on sinun vaikea tietää oletko saavuttanut tavoitteesi. Aivan yhtä hankalaa on päättää, mitä reittiä tavoitteseen pääsee.

Tee siksi täsmällinen päätös tavoitteestasi. Tavoitteesi voi olla vaikkapa saada säästettyä ja sijoitettua 1000 euroa rahaa juhannukseen mennessä.

Ehkä haluat kovempia tavoitteita. Jos tienaat nyt 1500 euroa kuussa, voit ottaa tavoitteeksi palkan nostamisen 2000 euroon kuussa vuoden loppuun mennessä.

Voit tehdä myös pidemmän tähtäimen päätöksiä: haluatko ehkä tuplata palkkasi kolmessa vuodessa? Tai nelinkertaistaa ansiot neljässä vuodessa?

Vai haluatko olla miljonääri kymmenen vuoden kuluttua?

Tavoitteen selvittyä siirry suunnitelmaan

Kun tavoitteesi on selvillä, on sinun tehtävä suunnitelma tavoitteen saavuttamiseksi.

Jos haluat saada mojovan palkankorotuksen ensi vuonna, täytyy sinun ryhtyä rakentamaan perustaa palkankorotukselle. Kenties tarvitset opintoja, ehkä sinun pitää asettaa itsellesi korkeampia tulostavoitteita töissä. Onko laskutusasteesi tarpeeksi korkea, myytkö asiakkaillesi tarpeeksi?

Jos haluat säästää tietyn summan rahaa, on sinun jaettava säästösumma käytettävissä olevien kuukausien määrällä. Sen jälkeen tiedät, paljonko sinun täytyy säästää kuukaudessa tai hankkia lisäansioita kuukautta kohden.

Sen jälkeen sinun on ratkaistava, mistä hankit nuo ylimääräiset eurot — tai missä voit nipistää kulutuksestasi säästöjen aikaansaamiseksi.

Tee suunnitelmastasi mahdollisimman kouriintuntuva. Jos tarvitset koulutusta, tee pian päätös uuteen koulutukseen hakeutumisesta.

Ei riitä, että harkitset eri koulutusvaihtoehtoja ja pohdiskelet elämäntilannettasi. Sinun on tehtävä omassa elämässäsi jatkuvasti valintoja, jotka avaavat sinulle uusia mahdollisuuksia.

Pitkän tähtäimen tavoitteet vaativat strategiaa

Mikäli asetit tavoitteesi kolmen tai kymmenen vuoden päähän, tarvitset todennäköisesti selvästi strategisempaa suunnitelmaa.

Sinun on kenties siirryttävä uuden työnantajan palvelukseen voidaksesi nostaa palkkatasoasi selvästi. Ehkä tämä ei riitä, vaan sinun on hankittava uutta osaamista, joka nostaa sinut uudelle tasolle työtehtävissäsi.

Jos tavoitteenasi oli esimerkiksi olla miljonääri kymmenen vuoden kuluttua, tarvitset koko arsenaalin käyttöösi. Silloin sinun on edettävä urallasi määrätietoisesti tai perustettava menestyvä yritys.

Tämän lisäksi sinun on tehtävä suunnitelma siitä, kuinka sijoitat rahasi. Sijoittaminen nimittäin on hidas mutta varma tie vaurastumiseen.

Toteuta päätöksesi ensi vuoden kuluessa

Epämääräisten lupauksien ja pohdintojen sijaan sinun on siirryttävä ensi vuonna toimintaan.

Aloita se jo tammikuussa. Mitä sinun pitäisi tehdä tammikuussa, että tulevaisuudessa häämöttävä tavoitteesi toteutuisi? Kuinka toimit helmikuussa pysyäksesi suunnitelman aikataulussa?

Ilman toimintaa et saa aikaan tuloksia. Siksi sinun on otettava ensi vuonna uusia askeleita, tehtävä aikaisempaa parempia valintoja ja toimittava suunnitelman mukaisesti.

Silloin tavoitteesi toteutuu. Silloin voit vuoden kuluttua katsoa taaksepäin tyytyväisenä: olet päässyt lähemmäs unelmaasi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *