Kokeile valuuttakauppaa ilmaiseksi FXBravolla

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Olen jo jonkun aikaa harkinnut oman valuuttakauppatilin avaamista. Tänään vihdoinkin avasin oman tilin voidakseni kokeilla FXBravon kaupankäyntialustaa.

Tähän saakka sijoitukseni ovat koostuneet lähes yksinomaan suorista osakesijoituksista ja indeksiosuusrahastoista. Tavoitteenani on ollut mahdollisimman hajautetun sijoitussalkun rakentaminen.

Passiivinen sijoittaminen on tuottoisaa mutta jossakin määrin tylsää. Sen takia ajattelin hakea itselleni hiukan jännitystä edes virtuaalisilta valuuttamarkkinoilta.

FXBravon valuuttakauppaohjelmisto oli helppo asentaa

FxBravon kaupankäyntialusta oli helppo asentaa. Annoin FXBravon verkkosivuilla sähköpostiosoitteeni, nimeni ja puhelinnumeroni.

Lisäksi keksin itselleni käyttäjätunnuksen ja salasanan. Pankkitunnuksia tai luottokorttitunnuksia ei kysytty missään vaiheessa.

Hetken kuluttua sähköpostissani saapui linkki, jonka avulla latasin ja asensin FXBravon kaupankäyntiohjelmiston koneelleni. Valitettavasti ohjelmisto on ilmeisesti saatavilla ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmään.

Itse asentaminen vaati vain muutaman next-painikkeen klikkauksen. Hetken kuluttua olin valmis käymään virtuaalista kauppaa leikkirahalla.

Valuuttakaupan lisäksi hyödykkeitä ja osakeindeksejä

FXBravon alustalla käydään aktiivista kauppaa monilla eri kohde-etuuksilla. Näitä ovat esimerkiksi

  • valuutat
  • kulta
  • hopea
  • raakaöljy
  • VIX-indeksi

Pienetkin kurssiheilahtelut tuovat FXBravolla suuria tuottoja (tai tappioita), koska alustalla voi käydä kauppaa peräti 200:1 -vipua käyttäen.

Jos valuuttakauppa ei kiinnosta sinua, saatat hyvinkin olla kiinnostunut esimerkiksi jalometalleihin tai raaka-aineisiin sijoittamisesta. Jos osaat ennustaa esimerkiksi Brentin öljyn hinnan kehityksen, voit tehdä sievoisia voittoja virtuaalirahalla!

Valuuttakaupan ja hyödykkeiden lisäksi FXBravo mahdollistaa tiettyjen kohdeindeksien ostamisen ja myymisen. Tavanomaisia osakeindeksejä voi tietysti ostaa ja myydä vivutettuna myös suurissa pörsseissä.

Toisaalta esimerkiksi VIX-volatiliteetti-indeksillä käydään kauppaa tietääkseni vain New Yorkin pörssissä. Jos oma pankkisi tai osakevälittäjäsi ei tarjoa sinulle edullista mahdollisuutta sijoittaa NYSE:n instrumentteihin, on valuuttakauppa-alusta kustannustehokas tapa suojautua esimerkiksi volatiliteetin nousua vastaan.

Itse pysyn vielä leikkirahassa

Kiinnostavammaksi sijoittaminen muuttuu tietysti siinä vaiheessa, kun ryhdyt sijoittamaan oikeaa rahaa. Itse en vielä muutaman kaupan jälkeen ole läheskään valmis tekemään tätä askelta.

Vaikka keräsin jo muutaman tuhat dollaria virtuaalista tuottoa myymällä euroja lyhyeksi, ajattelin kerätä ainakin jonkun aikaa kokemusta tästä kiinnostavasta ansaintatavasta ennen varsinaisen rahatilin avaamista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *