Forex- eli valuuttakauppa kasvattaa suosiotaan

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Valuuttakauppa on kasvattanut viime vuosina suosiotaan sekä pelaamisesta että sijoittamisesta kiinnostuneiden kansalaisten keskuudessa. Kun osakemarkkinat olivat tasaisessa laskussa ja pokerilla tienaaminen näytti muuttuvan aikaisempaa hankalammaksi, monet yrittivät tienata rahaa valuuttakaupalla.

Valuuttakauppaa käydään ympäri vuorokauden

Valuuttakauppa on maailman likvidein markkina. Valuutoilla käydään kauppaa ympäri maailman, kellon ympäri: vientiyritykset vaihtavat valuuttaa, suuret investointipankit spekuloivat valuuttakurssien kehityksellä ja turistit vaihtavat matkavaluuttaa voidakseen tehdä ostoksia matkallaan käteistä valuuttaa käyttäen.

Näiden rinnalle ovat tulleet myös piensijoittajat, jotka uskovat kykenevänsä käymään systemaattisesti voitollista valuuttakauppaa hyödyntämällä valuuttakurssien vaihtelua joko päivän sisällä tai pidempien ajanjaksojen mittaan.

Valuuttamarkkinat ovat valtavan suuret sekä volyymiltään että kauppaa käyvien osapuolien määrän suhteen. Siksi ne ovat erittäin tehokkaita markkinoita: uutistiedot eri maiden taloudellisten näkymien muutoksista ja korkotason vaihtelusta vaikuttavat välittömästi valuuttakursseihin. Sen vuoksi piensijoittaja ei kykene hyötymään sen paremmin talousuutisten seuraamisesta kuin politiikan käänteiden tarkkailusta: nämä tiedot ovat kaikkien käytettävissä.

Loppujen lopuksi valuuttakauppa on nollasummapeliä: yhden voitto on toisen tappio. Pitkän tähtäimen strateginen sijoittaminen ja ”osta ja pidä” -strategia eivät tuota sijoittajalle tuottoa osakemarkkinoiden tavoin — valuuttasijoitukset eivät tuota osinkoja, eikä sijoituksen arvo nouse menestyksellisen yritystoiminnan myötä.

Auttaako tekninen analyysi valuuttakaupassa?

Tekninen analyysi jakaa sijoittajien mielipiteitä. Teknisellä analyysillä tarkoitetaan kurssivaihteluiden trendien seuraamista erilaisten kuvaajien avulla. Sijoittajat pyrkivät tunnistamaan kurssivaihteluista erilaisia käännepisteitä, trendejä ja putkia, joissa valuutta- tai osakekurssit näyttävät liikkuvan.

Osa sijoittajista luottaa tekniseen analyysiin, toiset taas pitävät sitä pelkkänä humpuukina: satunnaisuuden hämäämät sijoittajat näkevät trendejä ja käänteitä siellä, missä niitä ei todellisuudessa ole. Tosiasiassa kurssikäyrät ovat sattuman määräämiä, eikä teknisellä analyysillä voi tehdä systemaattisesti voittoa.

Teknisen analyysin toimivuus lieneekin uskon asia. Jos uskot siihen, mikään ei estä sinua yrittämästä markkinoiden voittamista käyrien käänteitä seuraamalla. Mikään ei kuitenkaan takaa, että onnistuisit saavuttamaan positiivisen tuoton teknisen analyysin avulla. Jos markkinoiden systemaattinen voittaminen olisi mahdollista, myös suurpankit toimisivat näin — kuitenkin myös suuret valuuttaspekuloijat tekevät toistuvasti suuria tappioita.

Kustannusten minimoiminen on tärkeää myös valuuttakaupassa

Osake- ja rahastosijoittajan on tärkeää pyrkiä minimoimaan kaupankäynnistä aiheutuvat kustannukset. Tämä on aivan yhtä tärkeää valuuttakaupan tapauksessa, sillä kaupankäyntikustannukset riittävät tekemään nollasummapelistä negatiivisen summan pelin. Yhden sijoittajan tappio ei enää välttämättä olekaan toisen sijoittajan voitto, sillä valuuttakaupan välittäjä vie aina oman prosenttiosuutensa välistä.

Loppujen lopuksi piensijoittajalle suunnattu valuuttakauppa on luonteeltaan pikemminkin vedonlyöntiä kurssiheilahteluista kuin aitoa sijoittamista. Jos valuuttakauppa kuitenkin kiinnostaa sinua, kannattaa ehdottomasti tutustua kansantaloustieteen ja rahoituksen perusteisiin. Kenties juuri sinä osaat tienata miljoonia valuuttakaupalla!

Jos olet kiinnostunut valuuttakaupan mahdollisuuksista, tutustu myös artikkeleihin Valuuttakauppa on ulottuvillasi eToron kautta jaValuuttakauppa tuottaa, kun euro on kriisissä.

Yksi kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *