Työnhakijan parhaat tiedonlähteet

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Työpaikan etsiminen kannattaa nykyään aloittaa netistä: netissä on monia työpaikkasivustoja, joiden avulla on helppo seurata työmarkkinoiden tilannetta.

Kuitenkin monet nettisivut vain keräävät ja kierrättävät ilmoituksia, jotka on jo julkaistu muualla. Sen vuoksi niiden seuraamiseen ei juuri kannata uhrata aikaansa.  Seuraavat työpaikkasivustot olen itse havainnut parhaiksi.

Työ- ja elinkeinotoimiston Avoimet työpaikat. Tästä tietokannasta löydät kaikki työ- ja elinkeinotoimistoihin ilmoitetut vapaat työpaikat. Tietokannasta on helppo tehdä erilaisia hakuja, joiden perusteella  voit etsiä juuri sinulle sopivia työpaikkoja. Voit myös tilata palvelusta haluamaasi hakua vastaavat tulokset automaattisesti sähköpostiisi. Näin uudet työpaikat eivät livahda ohitsesi huomaamatta.

Aarresaari on toinen suosikkini. Vaikka kyseessä on periaatteessa akateemisten alojen rekrytointikanava, on se oiva tietolähde myös ammattikorkeakoulussa opiskeleville tai jo valmistuneille. Täältä löytyy usein varsinkin uran alkuvaiheissa oleville nuorille aikuisille suunnattuja työpaikkailmoituksia.

Työnhaku on parasta aloittaa netistä.

Työnhaku on parasta aloittaa netistä.

Kolmas hyvä sivusto on Uranus.fi. Myös Uranuksen hakupalvelusta voi hyvinkin löytää tietoja kiinnostavista, avoimista työpaikoista.  Sivustolla on myös jonkun verran kiinnostavia artikkeleita, joista voi saada hyviä vinkkejä työpaikan löytämiseksi.

Jos olet kiinnostunut julkisella sektorilla työskentelystä, kannattaa sinun ehdottomasti tutustua Valtiolle.fi -verkkopalveluun. Sivustolta löydät tiedot avoimista työpaikoista sekä paljon lukemisen arvoisia artikkeleita valtiosta työnantajana. Julkisesta sektorista kiinnostuneiden kannattaa tietysti seurata säännöllisesti myös kotikunnan rekrytointisivuja.

Sekä Suomesta että ulkomailta työtä etsivien kannattaa merkitä myös Monster.fi kirjanmerkkeihin. Seikkailumielellä töitä hakeva voi hypätä myös suoraan kansainvälisen Monster-portaalin etusivulle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *