Tutkimustulos: Mukavat miehet eivät etene urallaan

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Tuletko hyvin toimeen pomosi kanssa? Onko esimiehesi mukava? Jos vastaat kysymyksiin myöntävästi, saatat olla liian mukava etenemään urallasi.

Mukavien ihmisten kanssa on miellyttävää työskennellä. Työt sujuvat hyvin, eivät riidat ja kiistelyt nouse työpaikalla pintaan.

Amerikkalaiset tutkijat Timothy Judge, Beth Livingston ja Charlice Hurst tarkastelivat tuoreessa tutkimuksessaan miellyttävyyden vaikutusta urakehitykseen.

Tutkimuksessa miellyttävyys nähtiin koostuvan kahdesta tekijästä. Ensinnäkin miellyttävyys on muiden ihmisten kanssa toimeentulemista. Toiseksi he tarkastelivat halukkuutta kritisoida muita — miellyttävät ihmiset eivät kohdista muihin kritiikkiä.

Mukavan miehen palkkapussi on pieni

Tutkijat tekivät mielenkiintoisen havainnon: mukavat ja miellyttävät miehet tienaavat huomattavasti vähemmän kuin epämiellyttävät miehet.

Ero on erittäin selvä: epämiellyttävät miehet tienaavat keskimäärin 10 000 dollaria miellyttäviä miehiä enemmän.

Naisten kohdalla ero oli hyuvin pieni. Tulotaso miellyttävien ja epämiellyttävien naisten välillä poikkesi vain vähän, eikä tulos ollut usein tilastollisesti luotettava.

Kuva:

Kuva: stockimages (freedigitalphotos.net)

Miellyttäviä miehiä ei pidetä hyvinä johtajina

Tämän lisäksi tutkijat kysyivät muiden mielipiteitä siitä, sopivatko tutkitut henkilöt johtajaksi. Tutkimuksen mukaan miellyttäviä miehiä pidettiin kaikkein huonoimpina vaihtoehtoina tulevaksi johtajaksi.

Tämä johtunee osaksi siitä, että johtajan täytyy olla valmis kritisoimaan alaisiaan — ja muita työntekijöitä. Eteenpäin pyrkiminen edellyttää usein myös sitä, että pitää itseään muita parempana.

Epämiellyttävät saavat mukavampia useammin potkut

Kaikki on siis hyvin, kun vain on tarpeeksi epämiellyttävä työpaikallaan?

Ei, vastaavat tutkijat. Epämiellyttävät miehet nimittäin ovat miellyttäviä miehiä suuremmassa vaarassa menettää työpaikkansa. Miellyttävät, muiden kanssa hyvin pärjäävät taas säilyttävät usein työpaikkansa silloinkin kun firmalla menee huonosti.

Lähde: Art Markman, Are successful people nice? Harvard Business Review 9.2.2012.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *