Tartu tilaisuuteen – muuten menetät sen!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vuosien varrella minulle on tarjoutunut monia erilaisia tilaisuuksia. Nuorempana en aina osannut tarttua niihin. Nyt keski-ikäisenä olen ymmärtänyt, että tilaisuuteen kannattaa aina tarttua.

Tilaisuuksia, joihin ei tullut tartuttua on tietysti mukava muistella myöhemmin. Itsetunto nousee, kun joku tarjoaa sinulle hyvää työpaikkaa.

Toisaalta saatat katua sitä, että et tarttunut tilaisuuteen. Ethän saa koskaan tietää mitä se olisi tuonut mukanaan. Olisitko saanut paremman palkan, entistä kiinnostavampia työtehtäviä tai muita uudenlaisia haasteita?

Tee valintoja, jotka avaavat uusia reittejä

Tilaisuuksia tarjoutuu myös sinulle, jos teet tulevaisuuteen suuntautuvia valintoja — valintoja, jotka avaavat uusia mahdollisuuksia sulkematta vanhoja polkuja.

Minulle se tarkoitti uuden alan opiskelua. Päätin siirtyä pariksi vuodeksi pois edeltävältä työuraltani, opiskella jotain aivan uutta ja katsoa, mihin se johtaa.

Valintani osui pienen harkinnan jälkeen kauppakorkeakouluun. Aineyhdistelmäni oli melko teoreettinen — vaikka lähdin alunperin hakemaan työelämää läheisesti sivuavaa tutkintoa. Kuitenkin se avasi minulle uusia mahdollisuuksia, jotka eivät aikaisemmin olleet avoimia.

Onni suosii valmistautunutta

Monet uskovat, että onni ratkaisee työuran. He ajattelevat, että koulutuksella ei ole väliä, että koulutuksesta riippumatta voi nousta hyväpalkkaisiin tehtäviin.

Näin tietysti onkin. Toisaalta hyväpalkkaisiin tehtäviin ja kiinnostaviin töihin on paljon helpompi päästä, jos olet valinnut opiskelupaikkasi sitä silmälläpitäen.

Vaikka onnella on vaikutusta, ei se ratkaise kaikkea. Tradenomi ei päädy kirurgiksi, vaikka olisi kuinka onnekas. Puusepästä ei tule tuomaria, vaikka onni olisi kuinka myötäinen.

Koulutuksen merkitys näkyy myös palkkatilastoissa: juristit, lääkärit, diplomi-insinöörit ja ekonomit johtavat vuodesta toiseen palkkatilastoja.

Kyse ei siis ole pelkästä sattumasta — omat valintasi muokkaavat aina mahdollisuuksiasi.

Tartu tarjottuihin tilaisuuksiin

Aivan yhtä tärkeää on, että tartut rohkeasti eteesi ilmaantuviin lupaaviin tilaisuuksiin.

Jos tilaisuus jää käyttämättä, saatat vielä vuosienkin kuluttua pohtia, mitä olisi tapahtunut. ”Entä jos olisin sittenkin…”

Kuvassa musta ja punainen noppa.

Toisinaan rohkean ratkaisun tekeminen tuntuu arpapeliltä.


En tietenkään tarkoita sitä, että suinpäin syöksyisit mukaan viimeisimpiin verkostomarkkinointirakennelmiin. Ainoastaan aidosti lupaaviin tilaisuuksiin kannattaa tarttua, eivätkä ne koskaan lupaa helppoa rahaa nopeasti.

Älä kuitenkaan harkitse liian pitkään. Toisinaan on oltava valmis tekemään nopeasti muiden silmissä yllättäviä ratkaisuja, jos ne näyttävät avaavan uusia mahdollisuuksia.

Suurten muutosten yhteydessä kannattaa varautua siihen, että kaikki ei ehkä sujukaan toivotulla tavalla. Silloin voit aina ottaa askeleen taaksepäin, palata jossakin suhteessa edeltävään tilanteeseen.

Joka tapauksessa olet nyt yhtä kokemusta rikkaampi!

Oletko sinä suunnitellut uran- tai alanvaihtoa? Vai oletko jo toteuttanut suuren muutoksen työurallasi?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *