Suunnitelmallinen työnhaku tuo sinulle työpaikan

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Työnhaku käy työstä — useimmiten työttömäksi jääneen on hankala löytää uutta työpaikkaa. Suunnitelmallinen ja tehokas työnhaku tuottaa kuitenkin tulosta. Luettuasi tämän artikkelin sujuu työnhaku myös sinulta!

Usein työnhakijan toiveet ja ajatukset ovat jäsentymättömiä. Vasta työttömäksi jääneen on vaikea suunnata ajatuksiaan kohti tulevaa ja keksiä tuoreita ajatuksia työnhaun tueksi.

Aloita työnhaku kartoittamalla tilanne

Siksi työnhaku on hyvä aloittaa kartoittamalla oma tilanne: onko oma osaamisesi ajan tasalla, vastaako se alan nykyisiä vaatimuksia?

Jos oma osaamisesi on päässyt vanhentumaan, voi sinun olla hankala työllistyä aikaisempaa toimenkuvaasi vastaaviin tehtäviin. Silloin sinun täytyy suunnata katse uudenlaisiin työtehtäviin — tai päivittää osaaminen kilpailukykyiseksi.

Entä minkälainen on tilanne vanhan työpaikkasi toimialalla: vaikka entisellä työnantajalla menisi huonosti, saattavat kilpailijat rekrytoida sitäkin kovemmalla vauhdilla.

Tästä löytyy helposti esimerkkejä maailmalta. Vaikka Nokian väki jää työttömäksi, menee Applella sitäkin paremmin — kenties sama toteutuu pienemmässä mittakaavassa omalla alallasi?

Päivitä oma urasuunnitelmasi ajan tasalle

Työnhakuun lähtessäsäsi kannattaa sinun tarkistaa myös omat tavoitteesi, unelmasi ja urasuunnitelmasi.

Kenties sinulla ei koskaan ollutkaan selkeää suunnitelmaa, vaan sattuma ohjasi uravalintojasi? Silloin sinun on todennäköisesti vaikea tehdä ratkaisuja ja kohdentaa työnhakua itsesi kannalta parhaaseen suuntaan.
Valokuvassa kuumailmapalloja nousemassa.

Mieti siis, mitä haluat tehdä nyt, vuoden päästä ja viiden vuoden päästä. Silloin sinulle varmasti muodostuu aikaisempaa selvempi käsitys siitä, minkälaisiin työtehtäviin sinun kannattaa työnhakusi kohdistaa.

Etsi etappeja urasuunnitelman varrelta

Aloita konkreettisten työmahdollisuuksien kartoittaminen vasta kun tiedät, missä haluat olla vuoden tai viiden vuoden kuluttua.

Kenties huomaatkin, että aikaisemmin itsestään selvänä pitämät vaihtoehdot ja työtehtävät eivät vastaakaan nykyisiä haaveitasi.

Silloin sinun on syytä etsiä uudenlaisia etappeja urasuunnitelman varrelta: ehkäpä osaamistasi tarvitaan nyt aivan uusilla aloilla, yrityksissä joita ei edes ollut olemassa, kun edellisen kerran olit työnhaussa.

CV vuosihuoltoon

Tehokas työnhaku edellyttää, että myös työnhakuun tarvitamasi asiakirjat ovat kunnossa. Ansioluettelo eli CV ja työhakemus ovat tärkeimmät työkalusi, kun markkinoit itseäsi eri työnantajille.

Kyse on nimenomaan markkinoinnista. Ansioluettelon ja työhakemuksen ei tarvitse olla puisevia asialuetteloita — niiden täytyy tietysti antaa totuudenmukainen kuva sinusta ja osaamisestasi.

Kuitenkin niiden on ennenkaikkea vakuutettava lukijansa siitä, että sinut kannattaa ehdomasti kutsua työhaastatteluun. Tämä onnistuu, kun CV ja työnhakemus kertovat, mitä hyötyä sinun palkkaamisesta olisi yritykselle.

Sinun ei tarvitse olla ”paras” työnhakija, kunhan osaat antaa parhaat perustelut palkkaamisellesi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *