Ei palkankorotusta – mitä nyt?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Todennäköisesti pidät itseäsi palkankorotuksen arvoisena. Silti viimeisimmän kehityskeskustelun tai palkkaneuvottelun yhteydessä ei palkankorotusta kuulunut.

Työtoverisi tienaa sinua enemmän, tai kenties hän sai palkankorotuksen, joka sinulta jäi saamatta.

Valmistaudu neuvotteluun, varaudu vaihtoehdoilla

Ehkä yritit itsekin viime kehityskeskusteluissa saada esimiehesi myöntymään aikaisempaa korkeampaan palkkaan. Saatoit olla hyvin valmistautunut keskusteluun – sinulla oli perustelut palkankorotukselle valmiina.

Silti ei palkankorotusta herunut.

Mitä nyt? Uhkaatko erota, kärsitkö hiljaa itseksesi vai valitatko pomosta eteenpäin?

Unohda nuo kolme vaihtoehtoa. Uhkauksilla asemasi ei parane, masennus ja kärsimys ei auta sinua eteenpäin, eivätkö ystäväsi jaksa kuunnella valitustasi.

Onneksi on olemassa vaihtoehtoja.
rahamies
Sinun kannattaa miettiä näitä jo valmistuessasi palkkaneuvotteluihin. Se parantaa itsevarmuuttasi ja estää sinusta tekemästä hallaa omille mahdollisuuksillesi.

Siirrä palkkaneuvottelu tulevaisuuteen

Jos palkkaneuvottelujen mittaan sinusta alkaa tuntua selvältä, että et tällä kertaa saanut palkankorotusta, kannattaa sinun pysähtyä hetkeksi miettimään.

Ehdota sen jälkeen esimiehellesi, että palaatte puolen vuoden kuluttua asiaan uudestaan. Kenties kuusi kuukautta riittää vakuuttamaan esimiehesi palkankorotuksen aiheellisuudesta.

Jos taas esimiehesi antaa ymmärtää, että palkankorotus tuskin on ajankohtainen puolen vuoden kuluttuakaan, kannattaa sinun vetää tästä omat johtopäätöksesi.

Paranna ihmissuhdetaitojasi

Kenties osaamisesi ja ahkeruutesi todellakin riittäisivät palkankorotukseen. Silloin syy saattaa piillä ihmissuhdetaidoissasi – ja suhteessasi pomoon.

Siinä tapauksessa sinun kannattaa keskittyä seuraavan puolen vuoden aikana parantamaan välejäsi esimieheesi ja työtovereihisi.

Harkitse työpaikan vaihtamista vakavasti

Jos syy sille, että et saanut palkankorotusta piilee yrityksen taloudellisessa tilanteessa, kannattaa sinun vakavasti harkita työpaikan vaihtamista.

Jos vaikeudet ovat todennäköisesti ohimeneviä ja olet valmis ponnistelemaan mahdollisen tulevan palkankorotuksen saadaksesi, voit keskittyä ahkeroimaan seuraavan puolivuotiskauden.

Sen sijaan voit tietysti vetää toisen johtopäätöksen ja ryhtyä kaikessa hiljaisuudessa etsimään uutta työpaikkaa, jossa sinun osaamisesi ja ahkeruutesi palkittaisiin paremmin.

Minä valitsin tämän reitin. Se kannatti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *