Palkankorotuksen pyytäminen: 7 helppoa ohjetta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Maksaako työnantajasi mielestäsi sinulle liian vähän palkkaa? Haluatko tienata enemmän rahaa? Usein helpoin tapa lisätä käytetävissä olevia varoja on palkankorotuksen pyytäminen. Palkankorotus ei kuitenkaan osu kohdallesi sattumalta vaan sinun täytyy ansaita, pyytää ja perustella palkankorotus esimiehellesi.

Ei tietenkään ole helppoa mennä pyytämään esimieheltä lisää palkkaa — palkkaneuvotteluihin valmistautuminen helpottaa kuitenkin tilannetta. Kun olet valmistautunut hyvin, saattaa palkankorotus hyvinkin ilahduttaa sinua jo seuraavana palkkapäivänäsi. Seuraavat seitsemän ohjetta auttavat varmasti myös sinua saamaan palkankorotuksen!

1. Ota selvää muiden palkasta

Suhtaudu siis palkankorotuksen pyytämiseen projektina, jonka suunnittelet ja toteutat järjestelmällisesti. Projekti on parasta aloittaa tiedonhankinnalla: ota selvää siitä, mitä muut vastaavassa asemassa ja työtehtävässä olevat tienaavat samalla alalla. Mikäli oma palkkasi on selvästi alle keskiarvon, saattaa palkankorotus hyvinkin olla perusteltu.

Kenties saat selville, että on koulutukseen ja työtehtäviin nähden oikealla tasolla. Silloin sinun kannattaa pyrkiä nykyistä paremmin palkattuihin tehtäviin, ehkä jopa opiskella lisää tai yrittää hankkia sivutuloja.

2. Selvitä tavoitepalkkasi

Palkka ei tietysti riipu pelkästään alan yleisestä palkkatilanteesta. Kenties olet keskimääräistä huonommin koulutettu tai et jostain muusta syystä ole yhtä tehokas ja tuottava työntekijä kuin vastaavassa työtehtävässä toimivat keskimäärin ovat.

Jos et ole viime kuukausina ja vuosina osoittanut olevasi työssä keskimääräistä ahkerampi ja aikaansaavempi, on sinun vaikea perustella palkankorotuksen oikeutusta. Työnantajasi saattaa pikemminkin haluta päästä sinusta eroon…

Jos työmotivaatiossasi on parantamisen varaa, kannattaa palkankorotuksen pyytäminen lykätä tuonnemmaksi. Keskity aluksi työskentelemään tehokkaammin, jotta sinulla on hyvät perustelut palkankorotusta varten.

3. Selvitä  yrityksen taloudellinen tilanne

Jos olet tunnollinen, ahkera ja tehokas työntekijä — mutta palkkakuopassa alan keskiarvoihin verrattuna –, kannattaa uhrata muutama ajatus myös työnantajan taloudelliselle tilanteelle.

Jos yrityksellä menee huonosti, tilauskanta näyttää nollaa eikä asiakkaita saavu ovesta sisään, on erittäin epätodennäköistä että voisit saada palkankorotuksen. Palkankorotus on huomattavasti todennäköisempi silloin, kun yrityksellä menee hyvin.

Jos yrityksellä menee huonosti, vaikka alalla muuten menee mukavasti, kannattaa sinun työntekijänä vetää tästä johtopäätöksesi. Älä vaivaudu pyytämään palkankorotusta — hae mieluummin töitä paremmin menestyvältä kilpailijalta. Hyvin menestyvässä yrityksessä myös työntekijät voivat tienata enemmän rahaa kuin huonosti menestyvässä yrityksessä!

4. Etsi perustelut palkankorotukselle

Ei riitä, että pidät itse palkkaasi liian alhaisena ja että haluaisit tienata enemmän rahaa. Sinun on kyettävä myös perustelemaan aikaisempaa korkeampi palkka esimiehellesi.

Sinun kannattaa muistaa, että työnantajasi ei maksa sinulle palkkaa koulutuksestasi tai suorittamistasi kursseista — sinulle maksetaan siitä, että tuot rahaa firmaan.

Sen vuoksi sinun on saatava pomosi uskomaan, että tuotat yritykselle rahaa enemmän, kuin mitä palkkaasi ja sosiaalikuluihin kuluu. Jos voit osoittaa, että sinusta on tullut aikaisempaa tehokkaampi ja tuottavampi, neuvotteluasemasi on vahva. Silloin palkankorotus voi hyvinkin osua kohdallesi!

Jos taas et osaa edes itsellesi perustella palkankorotuksen tarvetta, kannattaa palkankorotuksen pyytäminen jättää tuonnemmaksi. Pelkkä rahapula ei riitä perusteluksi!

5. Päätä, mitä teet jos et onnistu

Kaikki eivät tietenkään saa palkankorotusta. Kenties työsuorituksesi ei ole riittävä, suhteesi esimieheen on ongelmallinen tai yrityksellä menee sinusta riippumattomista syistä huonosti. Sinun kannattaa varautua tähän jo etukäteen. Mitä teet, jos toivomaasi palkankorotusta ei kuulu?

Tässä tilanteessa sinulla on oikeastaan kaksi perusvaihtoehtoa. Voit pyrkiä työskentelemään jatkossa tehokkaammin, jotta saisit palkankorotuksen myöhemmin.

Toinen vaihtoehto on työpaikan vaihtaminen. Tätä kannattaa pohtia jo ennen palkkaneuvottelujen aloittamista, sillä tieto vaihtoehtoisesta työpaikasta antaa kummasti potkua palkkaneuvotteluihin ja lisävipua argumenteillesi!

6. Sovi tapaamisajasta esimiehen kanssa

Palkankorotus on iso asia paitsi sinun, myös yrityksen kannalta. Sen vuoksi asiaa ei kannata nostaa esille yllättäen, kesken kahvipöytäkeskustelun. Sinun kannattaa ehdottomasti varata esimieheltäsi aika kahdenkeskistä keskustelua varten. Näin myös esimiehesi osaa varautua siihen, että esiin nousee kenties suurtakin pohdintaa vaativia kysymyksiä.

7. Esitä asiasi vakuuttavasti

Lopulta koittaa päivä, jolloin sinun on astuttava esimiehesi työhuoneeseen ja esitettävä asiasi selkeästi, vakuuttavasti ja johdonmukaisesti.

Kun olet valmistautunut huolella, osaat olla vakuuttava. Silloin perustelusi ovat myös johdonmukaisia, ja puheesi selkeä. Silloin palkankorotus voi hyvinkin osua kohdallesi!

Tutustu myös artikkeliin Käytä sosiaalista mediaa taiten – pidä brändisi kunnossa! sekä artikkeliin Kauniit ja komeat tienaavat keskimääräistä enemmän.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *