Palkankorotuksen jälkeen voit jatkaa latten juomista!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

”Lopeta maitokahvin juominen kahvilassa, jätä iltapäivälehdet ostamatta ja irtisano TV:n maksukanavat.” Tämänkaltaisia ohjeita jaetaan tavallisesti verkossa, kirjoissa ja iltapäivälehdissä rahahuoliensa kanssa painiskeleville ihmisille.

Jos kuitenkin tykkäät istahtaa töiden jälkeen miellyttävään kahvilaan, lueskella iltapäivälehtiä ja katsoa illalla kotosalla kaapelitelevisiosta uutuuselokuvia, on sinun keksittävä jotakin muuta.

Pienten menojen karsimiselle on aina olemassa vaihtoehto: voit karsia suuria menoja tai pyrkiä kasvattamaan tulojasi.

Tavallisesti asuminen on suomalaisen suurin yksittäinen menoerä. Sen vuoksi pienempään asuntoon vaihtaminen tuottaa helposti suurimmat säästöt. Jos olet valmis luopumaan paristakymmenestä neliöstä, voit vapaasti nautiskella maitokahvista ja Ilta-Sanomista aina kun haluat.

Toinen vaihtoehto on tulojen kasvattaminen. Hankit itsellesi palkankorotuksen, vaihdat työpaikkasi parempaa palkkaa maksavaan yritykseen, hankit itsellesi sivutuloja tai etenet urallasi aikaisempaa vaativampiin työtehtäviin.

Palkankorotus ja työpaikan vaihto tuovat rahaa nopeasti

Uralla eteneminen vaatii usein pitkäjänteisyyttä, osaamisen karttumista ja koulutusta.

Palkankorotus ja työpaikan vaihtaminen ovat huomattavasti nopeampia keinoja tulotason korottamiseen.

Tilanne on tietysti hankala, jos työskentelet matalapalkka-alalla eikä työkokemuksesi auta sinua etenemän paremmin palkattuihin työtehtäviin. Siinä tapauksessa alanvaihto saattaa olla ainoa tapa päästä eroon ainaisesta rahapulasta.

Palkankorotus edellyttää työsi tuloksellisuuden paranemista

Monet ajattelevat, että kokemuksen karttuminen on riittävä syy palkankorotukselle. Takavuosina julkinen sektori maksoikin työntekijöille ns. ikälisiä: valtion leivissä palkka nousi sitä mukaa, mitä useampia vuosia viihtyi valtion palkkalistoilla.

Kuitenkin palkankorotuksen tärkein peruste on työn tuottavuuden paraneminen. Kun osaat työsi aikaisempaa paremmin ja työskentelet aikaisempaa tehokkaammin, tuottaa työpanoksesi työnantajalle aikaisempaa enemmän.

Kun pystyt osoittamaan esimiehellesi, että tuotat firmalle vaikkapa 50 prosenttia enemmän rahaa kuin vuosi sitten, on sinulla jo erittäin hyvä perustelu palkankorotukselle.

Palkkakeskustelun jälkeen on kaksi vaihtoehtoa

Tilanne muuttuu tietysti hankalaksi, jos mielestäsi ansaitset palkankorotuksen, mutta esimiehesi ei ole samaa mieltä.

Siinä tapauksessa sinun on pysähdyttävä miettimään tulevaisuuttasi. Onko tässä firmassa ylipäänsä mahdollisuutta saada toivomaasi palkankorotusta? Meneekö yrityksellä huonosti, vai onko ongelma sinun ja esimiehesi välisissä suhteissa? Vai perustelitko huonosti palkkatoiveesi?

Valitettavasti usein on jäljellä vain yksi vaihtoehto. Sinun on tehtävä rohkea ratkaisu, ja etsittävä itsellesi uusi työpaikka.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *