Näin säilytät työpaikkasi – seitsemän ohjetta sinulle

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Työpaikan löytäminen on useimmille vaikeaa. Kovin harvalla on niin harvinaista osaamista ja ammattitaitoa, että töitä saa milloin vain, mistä vain haluaakaan. Saatat tietysti työskennellä hoitoalan kaltaisella alalla, joka kärsii kroonisesta työvoimapulasta. Silloin sinun tuskin tarvitsee olla huolissasi työpaikan säilymisestä.

Meidän muiden kannattaa kuitenkin aina miettiä, kuinka varmimmin säilyttää oman työpaikkansa. Parin viime vuoden aikana lukuisissa suomalaisissa yrityksissä on jo ollut YT-neuvottelukierroksia, joissa kymmenettuhannet suomalaiset on lomautettu. Lomautuksia taas seuraa usein irtisanominen.

Kun taloudella menee huonosti, eivät yritykset voi välttää irtisanomisia. Siksi sinun kannattaa pitää huolta siitä, että et ole ainakaan ensimmäisenä irtisanottavien joukossa. Toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan säilytät erittäin todennäköisesti työpaikkasi — saatat jopa saada palkankorotuksen!

Maalaaja työpaikallaan.

Kun teet työsi kunnolla, säilytät työpaikkasi!

1. Tule ensimmäisenä töihin ja lähde viimeisenä

Työnantajat pitävät työntekijöistä, jotka tekevät töitä tosissaan. Kun tulet aamulla aikaisin töihin ja lähdet vasta tehtyäsi enemmän kuin täydet tunnit, on esimiehesi tyytyväinen työpanokseesi — ainakin jos teet koko ajan töitä, etkä vietä aikaasi Facebookissa tai muualla Internetin ihmemaassa.

2. Auta esimiestäsi leikkaaaman yrityksen kuluja

Yritystoiminta on kannattavaa silloin, kun yrityksen tulot ovat menoja suurempia. Sen vuoksi hyvä työntekijä auttaa yrityksen johtoa pienentämään yrityksen kuluja. Ehdota sen vuoksi esimiehellesi ratkaisuja, jotka pienentävät yrityksen kuluja.

3. Auta yritystä lisäämään myyntiä

Vielä menojen pienentämistä parempi on, jos pystyt lisäksi keksimään yritykselle tapoja kasvattaa myyntiä kannattavasti. Keksitkö uusia tuotteita tai palveluita, joiden avulla yritys menestyy entistä paremmin? Jos onnistut tässä, saattaa palkankorotus osua kohdallesi ennen kuin huomaatkaan!

4. Vältä konflikteja

Yritä pitää välisi kaikkiin kunnossa. Älä siis hankkiudu konflikteihin työtovereidesi kanssa, vältä varsinkin esimiehen kanssa kiistelyä. Vaikka konfliktista ei heti seuraisikaan mitään suoranaisia hankaluuksia, muistetaan ne pitkään. Riitapukarit lähtevät talosta usein ensimmäisenä.

5. Hanki rahanarvoisia taitoja

Usein opiskelu kannattaa, mutta mikä tahansa opiskelu ei auta sinua säilyttämään työpaikkaasi. Opintojen täytyy nimittäin olla myös yrityksen kannalta hyödyllistä. Jos opiskelu auttaa sinua lisäämään yrityksen myyntiä tai keksimään säästöjä, taitosi ovat varmasti rahanarvoisia. Silloin työnantajasi ei varmasti halua luopua sinusta!

6. Ole joukkuepelaaja

Nykyään kaikissa työtehtävissä on syytä olla hyvä joukkuepelaaja. Kuuntele muita ja heidän ajatuksiaan, ota toiset huomioon. Yksinäiset sudet eivät nykyään pärjää — työpaikalla tarvitset myös muiden tukea. Kun et eristäydy muista, pysyt myös paremmin perillä siitä, mitä yrityksessä oikeastaan tapahtuu. Tieto auttaa sinua varautumaan tulevaan ja säilyttämään työpaikkasi.

7. Pysy aikataulussa

Asiantuntijatehtävissä toimivien työelämä on usein aikataulujen kanssa taiteilua. Aikataulussa pysyminen on tärkeintä — älä suostu niin kireisiin aikatauluihin, että ne eivät ole pidettävissä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *