Kauniit ja komeat tienaavat keskimääräistä enemmän

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vuosien ajan on kiinnitetty huomiota siihen, että miehet tienaavat naisia paremmin. Sukupuolen lisäksi monet muutkin epäolennaiset tekijät vaikuttavat palkkaan — kenties sukupuolta selvästi enemmän.

Ulkonäkö tuo menestystä amerikkalaistutkijoiden mukaan

Kauneuden ja ulkonäen vaikutusta tulotasoon ja palkkaan ei ilmeisesti ole tutkittu Suomessa. Varsinkin Yhdysvalloissa taloustieteilijät ovat perehtyneet myös tähän, ensinäkemältä yllättävään kysymykseen.

Lukuisien tutkimusten mukaan ulkonäkö vaikuttaa urakehitykseen, menestykseen ja palkkaan.

Joidenkin mukaan ulkonäön vaikutus on jopa työhakemusta suurempi — siksi huoliteltuun ulkonäköön ja vaatetukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, kun saat kutsun työhaastatteluun.

Pituudella on väliä — ainakin palkan kannalta

Pituus vaikuttaa miesten palkkaan selvästi. Miehet, joiden pituus on vähintään 183 cm tienaavat amerikkalaistutkimusten mukaan 5500 dollaria enemmän kuin 165 cm pitkät miehet.

Pitkät saavat myös parempia työpaikkoja: suuryritysten toimitusjohtajien keskipituus on 8 senttiä keskipituutta enemmän.

Naisten kohdalla samainen 8 senttiä lisäpituutta tuo 5-8 prosenttia palkanlisää keskipituisiin naisiin verrattuna.

Palkka paranee, kun olet laiha nainen

Pituus vaikuttaa sekä miesten että naisten palkkaan, paino taas vaikuttaa lähinnä naisten palkkaan. New Yorkin yliopiston sosiologi Dalton Conleyn tutkimuksen mukaan 1 prosentin painonnousu vähentää 0,6 prosenttia perheen palkkatuloja.

Siksi palkankorotuksesta haaveilevan ylipainoisen lyhyen naisen kannattaa laihduttaa ja käyttää korkokenkiä.

Symmetria parantaa palkkaaa

Pituuden ja painon lisäksi kasvojen ja ruumiin symmetria näkyy tilipussissasi. Jos hymysi on vino tai silmäsi eriparia, saatat tienata keskimääräistä vähemmän.

Kauneus kasvattaa tilipussia — varsinkin miehillä

Kauneutta on vaikea arvioida samalla tapaa objektiivisin kriteerein kuin pituutta tai painoa. Kuitenkin tutkijat ovat havainneet, että tavallista hauskemman näköiset ihmiset tienaavat jopa viisi prosenttia tavallisen näköisiä parempaa palkkaa. Rumien palkkapussi on keskimäärin 9 prosenttia tavallisennäköisiä pienempi.

Monet varmasti yllättyvät tiedosta, että ulkonäkö vaikuttaa miesten palkkaan enemmän kuin naisten palkkaan. Komeiden miesten kauneusbonus on nimittäin peräti 9 prosenttia, kaunottaret tienaavat vain 4 prosenttia kauneusbonusta.

Naisen ei myöskään kannata olla ”liian kaunis”, sillä poikkeuksellisen kauniin naisen saattaa olla vaikea saada hyvää työpaikkaa miesvoittoisilla aloilla. Miesten kohdalla vastaavaa ei havaittu.

Kaunis nainen uima-altaalla.

Kauniin on helppo hymyillä.

Aja partasi, jos haluat tienata enemmän!

Parta ja viikset ovat ainakin USA:ssa haitaksi liike-elämässä hyviin töihin pyrittäessä. Johtotehtävissä olevat parrattomat miehet nimittäin ajattelevat, että parrakkaat eivät viitsi ajaa partaansa — tai yrittävät peittää parralla jotakin.

Naisten kannattaa meikata töitä varten

Amerikkalaistutkimusten mukaan tilastot osoittavat, että meikkaavat naiset saavat ylennyksiä ja palkankorotuksia meikkaamattomia naisia enemmän.

Johtotehtävissä olevien mukaan meikkaavat naiset näyttävät ammattimaisilta. Siksi naisen kannattaa meikata aamulla töihin lähtiessään.

Konservatiivinen pukeutuminen kannattaa

Jos et näytä johtajalta, et nouse johtotehtäviin. Pituutta on vaikea kasvattaa aikuisiällä — mutta puvun tai jakkupuvun käyttäminen edistää joka tapauksessa uraasi.

Lähde: Alyson Shontell, Ways your appearance affects your paycheck”

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *