Hyvä ansioluettelo tuo työhaastattelun

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Työnhaku on harvoin helppoa. Tämänhetkisessä taloustilanteessa hyvän työpaikan löytäminen on monille tavallistakin vaikeampaa. Hyvin laadittu ansioluettelo eli cv (curriculum vitae) ja hakukirje auttavat sinua kuitenkin pääsemään työhaastatteluun.

Hyvä CV keskittyy olennaiseen

Työnantajat saavat jatkuvasti työhakemuksia. Vähänkin tunnetumman yrityksen sähköpostit täyttyvät työnhakijoiden lähettämistä sähköposteista, ansioluetteloista ja hakukirjeistä. Työhakemuksia tulvii silloin, kun yritys julkisesti rekrytoi työntekijöitä.

Koska hakemuksia tulee runsaasti, ei rekrytoinnista vastaavilla henkilöillä ole aikaa lukea pitkiä hakemuksia. Hakemuksesta ja sen liitteistä on ensivilkaisulla käytävä ilmi, että juuri sinä olet yritykselle sopiva työntekijä.

Siksi sinun pitää keskittyä ansioluettelossasi vain olennaiseen: ajattele rekrytoivan yrityksen tarpeita ja keskity yrityksen kannalta tärkeimpiin tietoihin. Sinun on osoitettava, että juuri sinun työkokemuksesi, osaamisesi ja taitosi ovat tarpeellisia rekrytoivan yrityksen kannalta. Siksi sinun on muokattava ansioluettelostasi aina uusi versio kutakin työhakemusta varten.

Tarpeettoman pitkän ansioluettelon lukeminen vie aikaa. Kun kirjoitat lyhyen, olennaiseen keskittyvän ansioluettelon, osoitat arvostavasi lukijaa. Yrityskohtaisesti muokattu ansioluettelo vahvistaa samaa vaikutelmaa — se kertoo, että olet oikeasti kiinnostunut yrityksestä ja hakemastasi työtehtävästä.

Seitsemän ohjetta hyvän ansioluettelon laatimiseksi

Jokainen ansioluettelo eroaa yksityiskohdissa toisista ansioluetteloista. Ansioluettelo voidaan myös rakentaa eri tavoin ja asiat on mahdollista esittää eri järjestyksissä. Kaiken lisäksi eri yritykset arvostavat usein erilaisia ansioluetteloita.

Kuitenkin hyvä ansioluettelo noudattaa aina tiettyjä periaatteita. Seuraavassa esitän seitsemänkohtaisen muistilistan, jota noudattamalla onnistut varmasti.

  1. Totuudenmukaisuus. Ansioluettelon on oltava totuudenmukainen. Kaikkea ei tarvitse kertoa, mutta kaiken kertomasi on oltava totta. Älä valehtele, suurentele ansioitasi tai yritä johtaa lukijaa harhaan. Vilppi paljastuu ennemmin tai myöhemmin.
  2. Oikeakielisyys. Oikeakielisyys antaa hyvän vaikutelman. Käytä tekstinkäsittelyohjelmaa ja sen oikolukua. Anna jonkun ystäväsi lukea ansioluettelosi, hän saattaa havaita virheitä, jotka jäävät sinulta ja oikolukuohjelmalta huomaamatta.
  3. Selkeys. Ansioluettelon tulee olla asettelultaan selkeä ja helposti luettava. Käytä sisennyksiä, väliotsikkoja, lihavointia ja kursivointia harkiten ja johdonmukaisesti.
  4. Täsmälliset henkilötiedot. Anna ansioluettelossa tarpeelliset henkilö- ja yhteystiedot — nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Ikää ja perhesuhteita ei välttämättä kannata esittää ansioluettelossa ensimmäisenä, koska ne eivät voi olla rekrytoinnin perusteena.
  5. Olennainen työkokemus. Keskity ansioluettelossasi haettavan työtehtävän kannalta olennaiseen työkokemukseen. Jos työurasi on pitkä, voit keskittyä viimeisiin työtehtäviin. Vältä aukkoja työhistoriassa.
  6. Koulutus ja tutkinnot. Koulutus kertoo osaamisestasi ja kyvystä oppia uusia asioita, kielikurssit osoittavat kielitaidosta ja ammatilliset kurssit halustasi pitää ammattitaito ajan tasalla.
  7. Tietotekniset taidot. Tietotekniikan hallitseminen on nykyään välttämätöntä monissa työpaikoissa. Kerro, mitä ohjelmia osaat käyttää sujuvasti. Esimerkiksi Word-, Excel- ja Outlook-osaaminen on hyväksi lähes missä tahansa toimistotyössä.

Päivitä ansioluettelosi säännöllisesti

Älä unohda ansioluetteloa saatuasi työpaikan. Kun päivität ja täydennät ansioluetteloa jatkuvasti, olet aina valmis hakemaan uusia työtehtäviä. Silloin uuden työpaikan hakeminen on helppoa, ja olet tarvittaessa valmis etsimään uusia haasteita!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *