Helppo liikeidea – tienaa rahaa ruohonleikkaajana!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Yrittäjäksi ryhtyminen on oiva tapa työllistyä. Ammatinharjoittajalta vaadittava byrokratia on minimaalista, joten tuumasta toimeen pääsee nopeasti.

Parhaat liikeideat ovat usein yksinkertaisia. Liikeidean ei tarvitse olla uusi tai edes harvinainen. Tärkeintä on, että toteutat idean kilpailijoita paremmin.

Ruohonleikkuu vaati vain vähän pääomaa

Kesähelteillä on vaikea keksiä mullistavia liikeideoita. Kesäaikaan mieleen helposti juolahtavien ajatusten kuten kahvilan, jäätelöbaarin tai olutterassin toteuttaminen vaatii pääomaa ja jonkin verran osaamista.

Ruohonleikkaajalta ei välttämättä tarvita pääomaa lainkaan. Jos asut omakotitalossa, sinulla todennäköisesti on jo ruohonleikkuri.

Mikäli sinulla on myös ruohonleikkurin kuljettamiseen tarvittava auto, et tarvitse enää muuta kuin kuittivihkon. Vielä kun hankit vihkon yhdenkertaista kirjanpitoa varten, sinulla on jo kaikki tarvittava.

Valokuvassa ruohonleikkuukone ja vihreää nurmikkoa.

Ruohonleikkaajalta ei vaadita paljoa pääomaa. Valokuva: D’Arcy Norman.

Onko ruohonleikkuulle kysyntää?

Paljon vähemmällä pääset, jos ryhdyt esimerkiksi leikkaamaan ihmisten nurmikoita. Lomamatkalaisten pitkäksi kasvavat nurmikot saattavat houkutella luokseen murtovarkaita, minkä vuoksi ruohonleikkuuyrittäjä saattaisi tulla tarpeeseen.

Monilla omakotitaloalueilla asukkaat alkavat jo olla varsin iäkkäitä. Vanhuksilta fyysistä kuntoa vaativa ruohonleikkuu ei välttämättä enää suju. Mikäli jälkikasvukin asuu muualla, tulee yrittäjämäisesti toimiva ruohonleikkaaja varmasti tarpeeseen.

Y-tunnus riittää alkuunpääsemiseksi

Yritystoiminnan käynnistämiseksi tarvitset Y-tunnuksen, jonka saat viranomaisilta noin kahdessa työpäivässä. Lisäksi sinun pitää ilmoittaa yrityksesi ennakkoperintärekisteriin.

Jos tarkoituksesi on jatkaa yrittäjänä kesäkautta pidemmälle, kannattaa samantien ryhtyä maksamaan myös arvonlisäveroa. Jos tulosi jäävät pieneksi, saat aikanaan maksamasi arvonlisäveron takaisin valtiolta.

Mikroyrittäjän markkinointi vaatii mielikuvitusta

Yrityksen perustaminen on helppoa, ja byrokratia on erittäin kevyt.

Enemmän viitseliäisyyttä ja kekseliäisyyttä vaatii uuden yrityksen markkinointi: uuden yrittäjän kannattaa käyttää hyväkseen esimerkiksi lähikauppojen ilmoitustaulut. Sopivissa kaupunginosissa voi myös jakaa postilaatikkoihin pieniä mainoslennäkkejä.

Jos tarkoitus on jatkaa toimintaa myös ensi kesänä, kannattaa uuden yrittäjän pystyttää myös verkkosivut yritykselleen. Tämä vaatii hiukan viitseliäisyyttä. Kuitenkin vakuuttavat verkkosivut tuovat mikroyrittäjän aina tarvitsemaa uskottavuutta.

Valitettavasti ruohonleikkuun sesonki ei kestä Suomessa kovin montaa kuukautta. Alkuunpääseminen on kuitenkin vaikeinta — uuden yrittäjän mieleen alkaa varmasti tulla pian uusia ideoita itsensä elättämiseksi!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *