Haluatko säästää — vai ansaita enemmän rahaa?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Englanninkielinen internet on pullollaan sivustoja, jotka antavat ohjeita säästäväistä elämäntapaa varten. Kun säästät aikaisempaa suuremman osan tuloistasi, kertyy sinulle varmasti vuosien varrella sievoinen sijoitusvarallisuus.

Kuitenkin säästäväisyydellä on aina rajansa. Jos tienaat kuussa 1300 euroa ja maksat siitä 600 euroa vuokraa, ei säästäväisinkään ihminen kykene säästämään 1000 euroa kuussa.

Säästämiselle ja sijoittamiselle on kuitenkin vaihtoehto, joka minusta tuntuu paljon miellyttävämmältä. Tarkoitan sitä, että yrität ansaita rahaa aikaisempaa enemmän.

Tulojen korottamisella puolestaan ei ole rajaa: 1300 euroa kuussa tienaava voi mainiosti ottaa tavoitteekseen tulojensa kolminkertaistamisen. Silloin säästäväisyyskin muuttuu aikaisempaa helpommaksi!

Pelkkä rahan ansaitseminen on tietysti vain väline jonkun muun tavoitteen mahdollistamiseksi. Itse kaipaan nykyistä isompaa ja mukavampaa asuntoa ja haluan matkustella aikaisempaa enemmän. Entistä suuremman palkkapussin tarkoitus on siis tehdä mahdolliseksi aikaisempaa korkeampi kulutustaso.

Myös sijoittamisen tarkoituksena on tietysti auttaa sijoittajaa joskus tulevaisuudessa kuluttamaan enemmän. Usein sijoittajan tavoitteena on mukava elämä joskus vuosikymmenien kuluttua, vaikkapa eläkkeellä.
Valokuvassa taskulaskin, kolikoita ja kynä.

Se on varmasti hyvä tavoite.

Toisaalta useimmat ihmiset kuluttavat mieluummin nyt kuin kahdenkymmenen vuoden kuluttua. Ilmainen suklaapatukka tänään tuntuu todennäköisesti houkuttelevammalta kuin kaksi ilmaista suklaapatukkaa vuoden kuluttua.

Samoin ainakin minusta olisi hauskempaa tehdä maailmanympärimatka tänä vuonna kuin kenties eläkevuosien koittaessa. Enhän edes tiedä, olenko 65-vuotiaana riittävän hyväkuntoinen seikkailumatkaa varten. Ehkä en edes elä niin vanhaksi.

Siksi minun pitää pyrkiä tulotasoni kasvattamiseen mahdollisimman nopeasti. Jos voin ansaita selvästi nykyistä paremmin, voin sekä kuluttaa aikaisempaa enemmän että säästää aikaisempaa enemmän rahaa eläkevuosien varalle.

Silloin minun ei tarvitse luopua mukavuuksista vuonna 2012 rahoittaakseni mukavuuksia vuonna 2042.

Siksi yritän ansaita enemmän rahaa.

Haluatko sinä ansaita rahaa nykyistä enemmän vai yritätkö elää aikaisempaa säästäväisemmin?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *