Rahan ansaitseminen netissä – 5 helppoa tapaa tienata rahaa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Rahan tienaaminen netissä ei ole vaikeaa — kunnollisiin ansioihin pääseminen vaatii kuitenkin työtä, oppimista ja ahkeruutta.

Heti aluksi kannattaa unohtaa mainosten katsomisella ansaitseminen, erilaisten ilmaisohjelmien asentaminen, ketjukirjeet ja pyramidihuijaukset. Niiden kautta saat todennäköisesti tietokoneellesi haittaohjelmia ja pääset eroon rahoistasi.

Itse tienaan tällä hetkellä neljällä eri tavalla. Tässä artikkelissa esittelen käyttämäni keinot. Bonuksena kerron myös viidennestä tavasta ansaita rahaa — sitä en toistaiseksi ole itse kokeillut.

Kuvassa kissa tietokoneen näppämistöllä.

Kuva: Dougwoods.

1. Freelance-työ nettisivujen kirjoittajana ja rakentajana

Tällä hetkellä suurin osa tuloistani muodostuu yrityksille myymistäni konsulttipalveluista. Kirjoitan sisältöä yritysten nettisivuille, pystytän verkkosivustoja ja autan yrityksiä saamaan hakukonemarkkinoinnin avulla lisää asiakkaita.

Yritysasiakkaat ovat valmiita maksamaan hyvin palveluista, jotka tuottavat yritykselle lisätuloja. Jos kirjoitat sujuvasti, ymmärrät jotain markkinoinnista, osaat hakukoneoptimointia ja tulet toimeen pienyritysten toimitusjohtajien kanssa voit hyvinkin onnistua tienaamaan nettikonsulttina.

Lue lisää artikkelista Tienaa rahaa kirjoittamalla nettisivuja!

2. Google-mainokset

Google-mainoksilla ansaitseminen on varmasti helpoin tapa saada verkosta pieniä tai suuria lisäansioita. Pystytät mahdollisimman paljon erilaisia nettisivuja, joille hankit mahdollisimman paljon liikennettä. Sijoitat nettisivustoille Google-mainoksia ja odotat mainosnapsautusten kertymistä tilillesi. Parin kuukauden kuluttua saat ensimmäisen rahalähetyksen tilillesi.

Google-mainoksilla tienaaminen on helppoa, mutta sekin vaatii osaamista. Sinun on saatava kävijöitä verkkosivuille, mikä ei ole aloittelijalle helppoa. Kuitenkin Googlen avulla ansaitseminen onnistuu varmasti, jos kirjoitat nopeasti tekstejä ja opiskelet hakukoneoptimoinnin alkeet.

Tutustu myös artikkeliin Tienaa rahaa Google-mainoksilla.

3. Kumppanuusohjelmat

Kumppanuusomarkkinointi (affiliate marketing) on luontevaa jatkoa Google-mainoksilla tienaamiselle. Kumppanuusohjelmilla tienaaminen edellyttää samoja asioita kuin Google-mainoksille tienaaminen: taitoa pystyttää verkkosivuja, hakukoneoptimoinin alkeiden ymmärtämistä ja sisällöntuotantoa.

Hyviin tuloksiin pääseminen edellyttää myös markkinoinnin perusteiden oivaltamista. Sinun on opittava ymmärtämään, mikä saa sivuston kävijät klikkaamaan kumppaneiden linkkejä. Sen lisäksi sinun on onnistuttava tekemään kävijöistä kumppaneidesi asiakkaita.

Kun osaat tämän, voit päästä netissä suuriin ansioihin. Siksi kumppanuusmarkkinointiin kannattaa perehtyä.

Lue myös artikkeli Kumppanuusohjelmat — helppoa rahaa.

4. Huuto.net

Nettihuutokaupan avulla voit tyhjentää kaappisi ja hankkia lisää tilaa kotiisi. Jos haluat tienata suurempia lisäansioita, kannattaa sinun etsiä kirpputoreilta edullista tavaraa myytäväksi verkossa.

Voit myös tilata ulkomailta vaikkapa edullista elektroniikkaa ja myydä sitä nettihuutokaupassa. Tähän tarvitset hiukan alkupääomaa. Riskinoton vastineeksi voit hyvinkin onnistua elättämään itsesi tuomalla tavaraa maahan ja myymällä sitä muille suomalaisille.

Jos nettihuutokauppa tuottaa hyvin, kannattaa tietysti perustaa oma nettikauppa. Näin voit myydä samoja tavaroita kahdessa eri paikassa!

Lue myös artikkelit Tienaa rahaa nettihuutokaupassa ja Näin tienaa nettihuutokaupalla enemmän rahaa.

5. e-kirjat

Sähköisten kirjojen kirjoittaminen ja myyminen netissä on maailmalla jo iso bisnes. Suomen e-kirjat ovat vasta tekemässä tuloaan. Jos lähdet ajoissa liikkeelle, saatat hyvinkin onnistua kirjoittamaan Suomen ensimmäisen e-kirjahitin!

Sähköisellä kirjalla tienaaminen edellyttää, että osaat kirjoittaa hyvin. Valmiin tekstin on kestettävä vertailu kirjakaupassa myytävien kirjojen kanssa. Lisäksi sisällön on oltava paikkansapitävää, hyödyllistä ja oivaltavaa. Kukaan ei halua maksaa nettisisältöjen kierrättäjälle.

Itse en ole vielä yrittänyt myydä e-kirjoja. Tämä ansaintatapa on kuitenkin jo jonkin aikaa ollut harkinnan alla. Tällä hetkellä sähköisellä kirjalla ansaitsemisen esteenä on lähinnä se, että markkinoilla ei ole tarjolla riittävän yksinkertaista, edullista ja helppokäyttöistä tapaa maksaa pieniä verkkomaksuja. Sitä odotellessa tienaan perinteisemmillä keinoilla!

Netissä tienaaminen onnistuu monin tavoin. Ahkeruutesi ja osaamisesi ratkaisee, paljonko loppujen lopuksi ansaitset rahaa. Itse tienaan tällä hetkellä elantoni nettiyrittäjänä — se onnistuu myös sinulta, kun muistat seurata tätä blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *