Tienaa passiivista tuloa netissä – myös silloin kun nukut!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

fitness-332278_640

Verkkoliiketoiminnan aloittaminen on helppoa, eikä verkkoyrittäjyys edellytä suurta alkupääomaa. Kuitenkin verkkoyrittäjä voi rakentaa verkkosivustoistaan sammon, joka tuottaa rahaa yötäpäivää, viikon jokaisena päivänä. Tätä kutsutaan passiiviseksi tuloksi.

Verkkosivustojen rakentaminen on kenties helpoin tapa aloittaa yrittäjyys. Verkkosivuston sivutilan saa hankittua webbihotellista muutamalla eurolla kuukautta kohden — ja kaikki tarvittavat ohjelmistot ovat maksuttomia.

Päästäksesi kiinni passiiviseen tuloon, tarvitset kolmea asiaa:

  • osaamista
  • ahkeruutta
  • sitkeyttä.

Osaaminen auttaa myös verkossa

Yrittäjyys edellyttää aina jonkinlaista osaamista. Verkkoyrittäjyys ei poikkea tässä muusta yrittämisestä.

Saatat ajatella, että verkkoyrittäjän täytyy olla koodivelho ja tosinörtti rakentaakseen verkkosivuja. Verkkosivuston rakentamiseen ei kuitenkaan tarvita kovinkaan suurta osaamista: vaikkapa WordPressin asentaminen webbihotelliin on tehty erittäin helpoksi.

Usein verkkobisneksessä tärkeämpää on osata kirjoittaa hyvin. Sivusto ilman sisältöä ei löydy hakukoneilla eikä tuota mitään. Sisällöntuotanto onkin monen aloittelevan nettiyrittäjän kompastuskivi.

Kuitenkin tärkeintä verkkoyrittäjyydessä on ihmisten ymmärtäminen ja taito myydä jotakin. Passiivinen tulo ropisee tilillesi vain silloin, kun onnistut myymään jotain sivujesi käyttäjille.

Tavallinen kauppakaan ei menesty, jos sisään tulee vain ihmisiä, jotka eivät osta mitään. Heille on osattava myydä tavaraa.

Sama koskee myös verkkosivuja. Sivuston käyttäjät on saatava napsauttamaan mainoksia ja ostamamaan mainostajien tuotteita. Vain silloin voit ansaita passiivistua tuloa.

Mistä ne tulot oikein kertyvät?

Sivuston kävijät eivät tietenkään itsekseen muutu rahaksi. Passiiviseen tuloon tähtäävän verkkoyrittäjän ei kuitenkaan tarvitse itse myydä sivuston lukijoille mitään tuotteita.

Omien tuotteiden myymisen mukaan passiivinen tulo kertyy tavallisesti mainostuloista ja välityspalkkioista.

Helpoin tapa saada sivustolle mainoksia on liittyä Googlen AdWords -mainosohjelmaan. Sijoitat sivullesi mainoselementin, jonka jälkeen Google automaattisesti näyttää sivustollasi sen sisältöön sopivia mainoksia.

Kun joku lukijoista klikkkaa mainosta, saat tästä mainosnapsautuksesta vaihtelevan suuruisen korvauksen.

Erilaiset kumppanuusohjelmat ovat toinen helppo tapa saada mainostuloja. Kumppanuusohjelmissa pelkkä mainoksen klikkaaminen ei riitä tuomaan julkaisijalle tuloa — tavallisesti tulo syntyy vain silloin, kun mainoksen klikkaaja tekee ostoksen mainostajan verkkosivulla.

Ahkeruus ja sitkeys palkitaan lopulta

Menestys tulee verkossakin usein hitaasti. Kenties uudelle sivustollesi tulee vain muutama kävijä päivässä — silloin sivusto tuskin tuottaa muutamaa euroa enempää rahaa kuukautta kohden.

Passiivisten tulojen kasvu edellyttääkin sitä, että saat kävijämäärän kasvuun. Se onnistuu kolmella tapaa:

  • julkaisemalla runsaasti sisältöä
  • perehtymällä hakukoneoptimointiin
  • mainostamalla sivustoa esimerkiksi Googlessa.

Nämä kolme keinoa ovat oikeastaan jokaisen menestyvän verkkosivuston takana.

Runsaan sisällön julkaiseminen on varma, mutta usein hidas ja työläs tie. Tiellä etenemistä voi nopeuttaa perehtymällä hakukoneoptimointiin — uuden sivuston kävijäthän tulevat tavallisesti lähinnä Googlesta. Siksi hakukoneen ottaminen huomioon kasvattaa usein sivuston kävijämäärää voimakkaasti.

Mainostaminen on tietysti nopein tapa saada sivustolle uusia kävijöitä. Onnistuessaan mainostaminen voi tuottaa huimia myyntituottoja, mutta epäonnistunut mainoskampanja kuluttaa helposti rahaa enemmän kuin mitä sivu tuottaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *