Tienaa rahaa nettisivuilla

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Kukapa ei olisi kuullut nettimiljonääreistä, tuhansien eurojen kuukausituloihin päässeistä bloggaajista tai mainosbannereiden avulla sievoisiin kuukausituloihin päässeistä nettisivujen rakentajista? Netissä on tänäkin päivänä mahdollista tienata rahaa ilman suuria alkupääomia — se vaatii kuitenkin työtä, tietoa ja osaamista.

Ansaintalogiikka netissä

Jos haluat tienata rahaa netissä, on sinun päätettävä ansaintalogiikka ennen ensimmäisenkään verkkosivun pystyttämistä tai sisällön kirjoittamista verkkoon. Ansaintalogiikka tarkoittaa yksinkertaisesti sanottuna sitä, miten saat rahat siirrettyä verkon käyttäjiltä omalle pankkitilillesi.

On erittäin vaikeaa tienata rahaa pelkästään sillä, että verkkosivulla käy paljon lukijoita. Lukijoiden täytyy myös olla valmiita ostamaan jotakin, mikä liittyy sivun aihepiiriin. Vain silloin, kun rahaa liikkuu sivustosi lukijan pankkitililtä johonkin suuntaan, voi pieni tai joissakin tapauksissa suurempikin siivu tästä rahasta päätyä sinun tilillesi.

Neljä tapaa tienata rahaa netissä

Kun erilaiset tavat tienata rahaa viedään ansaintalogiikan tasolle, jää jäljelle neljä tapaa ansaita rahaa verkossa. Kaikkiin näihin liittyy omia hyviä puoliaan, toki jokaisella tienaustavalla on myös omat haittapuolensa.

1. Mainokset

Tekstimainosten ja kuvallisten mainosbannereiden sijoittaminen verkkosivuille on perinteinen tapa tienata rahaa verkossa. Useimmat suomalaiset verkkobisneksen tekijät käyttävät Googlen AdSense -mainoksia tienausmenetelmänään.

Googlen AdSense -mainokset on vaivaton lisätä sivuille ja se tuottaa kohtuullisesti. Tosin joillakin on huonoja kokemuksia Googlen kanssa: mainostili on saatettu sulkea kokonaan, jolloin jo ansaitut rahat jäävät saamatta.

Pelkkä mainosten näkyminen sivuillasi ei vielä auta sinua tienaamaan rahaa — lukijoidesi on myös klikattava mainoksia ja siirryttävä mainostajan verkkosivuille.

2. Kumppanuusohjelmat

Myös kumppanuusohjelmat (affiliate marketing, affiliate programs) perustvat mainosten näyttämiseen verkkosivuilla. Googlen AdSense -ohjelmassa tienaat joka klikkauksesta, kumppanuusohjelmissa tämä ei yleensä riitä.

Kumppanuusohjelmissa tulo syntyy vasta siinä vaiheessa, kun joku mainosta napsauttanut tekee ostoksen mainostajan verkkosivuilla tai antaa yhteystietonsa mainostajalle. Tämän takia tuloja kertyy usein hitaammin kuin AdSense -mainoksissa. Toisaalta kertatienesti yhdestä ostoksesta on usein huomattavan suuri: euroista jopa kymmeniin euroihin.

3. Maksulliset sivustot

Maailmalla on runsaasti erilaisia maksullisia sivustoja. Tällöin lukijat maksavat esimerkiksi kuukausi- tai vuosimaksua siitä, että saavat käyttää sivuston palveluita ja tutustua sivuston sisältöön.

On sanomattakin selvää, että maksullisuus karkottaa suurimman osan yleisöstä. Pienellä kielialueellamme on myös vaikea löytää riittävän suurta markkinaa, joka olisi kiinnostunut maksamaan sisällöstä tai jostakin palvelusta.

Vastaavasti maksullisuus edellyttää sisällöltä paljon korkeampaa laatua kuin vapaasti luettavilla nettisivuilla. Myös ylläpito, laskutus ja kirjanpito vaativat oman vaivansa. Siksi maksullisilla sivustoilla tienaaminen voi olla Suomessa varsin vaikeaa.

4. Oman tuotteen myyminen

Edellisten tienaustapojen tuotot voivat olla suuria. Vielä paremmin voit tienata, jos myyt netissä jotakin omaa tuotetta. Tällöin voit hinnoitella tuotteen itse ja saat koko voiton itsellesi.

Verkkokaupan pystyttäminen on tietysti hiukan hankalampaa kuin blogin tai kumppanuusmarkkinointisivuston rakentaminen. Toiminta on parasta järjestää yritysmuotoisena ja sinun on syytä perehtyä bisneksen perusteisiin enemmän kuin pelkkiä mainosrahoitteisia sivuja tehdessäsi tai kumppanuusmarkkinointia harjoittaessasi.

Omien tuotteiden myymistä on hyvä harjoitella esimerkiksi Huuto.netin avulla. Kun saat bisneksen pyörimään nettihuutokaupan muodossa, voit hyvinkin onnistua tienaamaan rahaa myös omalla nettikaupalla.

Rahan tienaaminen netissä ei ole helppoa — se voi kuitenkin olla hauskempaa kuin tavallisessa päivätyössä käyminen. Jos osaat kirjoittaa, valokuvata ja ymmärrät edes vähän tietotekniikasta, saatat hyvinkin onnistua tienaamaan rahaa nettibisneksellä. Ja jos bisnes ei lähde nousukiitoon, et ole myöskään menettänyt suuria pääomia.

Siksi nettibisnes on hyvä tapa tutustua yritystoimintaan ja yrittäjän arkeen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *