Tienaa rahaa myymällä valokuvia netissä!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Suomi on täynnä digikameroita ja harrastajavalokuvaajia. Jos sinä olet yksi heistä, voit yrittää tienata rahaa myymällä valokuvia netin monien kuvapankkien välityksellä.

Internet on täynnä kuvia. Harva verkkosivujen tekijä kuitenkaan ottaa itse julkaisemiaan valokuvia. Vielä harvempi palkkaa valokuvaajan tätä tarkoitusta varten.

Edullisten kuvien kysyntä kasvaa koko ajan

Sen sijaan kuvat nettisivulle ladataan jostakin kuvapankista. Tämän vuoksi voit törmätä samoihin valokuviin paitsi eri yritysten nettisivuilla myös mainoksissa tai lehtijutuissa.

Valokuvia ei siis myydä kenellekään yksinoikeudella — kuka tahansa voi ostaa digikuvan käytettäväkseen. Koska parhaat kuvat voidaan myydä satoja, kenties tuhansia kertoja, kertyy pienestäkin hinnasta lopulta sievoinen summa.

Halvimmillaan kuvan käyttöoikeuden voi ostaa esimerkiksi dollarilla. Tällöin käyttäjä saa yleensä oikeuden pieniresoluutioiseen kuvaan, joka sopii lähinnä verkkosivulla käytettäväksi.

Valokuvaaja ja kuvapankki jakavat myyntihinnan

Valokuvaaja ei tietenkään saa koko myyntihintaa itselleen, sillä kuvapankki maksaa vain osan hinnasta valokuvaajalle.

Tämän vuoksi kannattaa verrata eri kuvapankkien tarjoamia ehtoja keskenään — myös hinnat voivat vaihdella eri kuvapankeissa suuresti.

Kuvaajan saama osuus hinnasta voi riippua siitäkin, kuinka paljon kuvia myydään. Kuvapankin kannattaa pitää kiinni hyvistä valokuvaajista, joiden kuvat todella käyvät kaupaksi!

Osa kuvapankeista tarjoaa suurempaa osuutta myyntihinnasta, jos annat valokuvat yksinoikeudella välitettäväksi. Esimerkiksi iStockphoto maksaa tavallisesti valokuvaajalle vain 15 % myyntihinnasta. Jos annat kuvat yksinoikeudella myytäväksi, voit tienata rahaa jopa 15 % myyntihinnasta.

Valokuvaaja valokuvassa

Tämäkin valokuva on peräisin netin kuvapankista.

Kuvaa sitä, mitä asiakkaat haluavat ostaa

Sinun kannattaa heti unohtaa ajatus taidekuvien ottamisesta — business-käyttöön tarvitaan kuvia, jotka kelpaavat kuvitukseksi.

Myös maisemakuvista on eri kuvapankeissa runsaudenpulaa. Sen vuoksi loistavatkin kuvat hukkuvat monien muiden yhtä hienojen valokuvien joukkoon.

Sen vuoksi sinun kannattaa tutustua esimerkiksi iStockphoton luetteloon kuva-aiheista, joista kuvapankki tarvitsee jatkuvasti lisää kuvia. Näitä ovat esimerkiksi:

  • yritykset
  • ruoka- ja juoma
  • työskentelevät ihmiset
  • tiede ja teknologia
  • erilaiset juhlakuvat

Jos erikoistut näihin kuva-aiheisiin, saatat hyvinkin onnistua tienaamaan valokuvillasi mukavia lisäansioita. Jos olet onnekas, saattaa harrastuksesi lopulta muuttua uudeksi ammatiksi!

Yksi kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *