Tienaa rahaa verkossa – myös sinä voit onnistua!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Haluatko tienata rahaa kotona tekemällä verkkosivuja? Siinä tapauksessa sinun kannattaa olla tarkkana käyttämiesi tiedonlähteiden suhteen – vanhat neuvot tulevat kalliiksi!

Netissä tienaaminen oli pitkään helppoa

Vielä pari vuotta sitten rahan ansaitseminen nettisivujen avulla oli helppoa. Muutaman perusasian tunteminen riitti tuomaan Googlesta kävijöitä sivustollesi juuri niillä hakusanoilla, joilla halusit:

  • Valitse sivustolle osoite, jossa hakusanat esiintyvät.
  • Toista hakusanoja tekstissä ja tekstien otsikoissa riittävästi.

Esimerkiksi tämän sivuston oli tarkoitus nousta hakutuloksissa korkealle sanoilla:

  • tienaa rahaa
  • tienata rahaa
  • ansaita rahaa
  • ansaitse rahaa jne.

Tämä tarkoitusperä saneli sivuston nimen ja verkko-osoitteen.

Pitkään homma toimikin hyvin. Tienaamisesta kiinnostuneet Googlen käyttäjät saapuivat sivustolle sankoin joukoin lukemaan ansaitsemisvinkkejä. Sen ansiosta sivston mainoksetkin tuottivat kohtuullisesti.

Valitettavasti tämä tiedettiin Googlessakin hyvin.

Vähitellen Google muutti toimintaperiaatettaan niin, että osoitteessa käytetyistä hakusanoista ei enää ole juurikaan hyötyä sivuston saamisessa hakutulosten kärkeen.

Samoin hakusanojen liiallinen toistenlu alkoi toimia itseään vastaan.

Niinpä sivuston kävijämäärät vähenivät selvästi vuonna 2012. Samalla kiinnostukseni uusien juttujen kirjoittamiseen väheni. Näin kävi monelle muullekin pienimuotoisen verkkobisneksen tekijälle.

Kun vanhat keinot eivät toimi, tarvitaan pussillinen uusia

Valokuvassa euroja ja kompassi.

Vielä tälläkin hetkellä on täysin mahdollista ryhtyä ansaitsemaan rahaa netissä. Vaikka vanhan koulun verkkosivujen eurovirrat ovat ehtyneet, on rahaa edelleen tarjolla jokaiselle, joka on valmis opiskelemaan nettimaailman lainalaisuuksia.

Kaiken verkossa tienaamisen perustana on tietysti kävijöiden saaminen verkkosivustolle. Se onnistuu tälläkin hetkellä, kunhan olet valmis panostamaan sivustojesi laatuun.

Sisällön laatu on tullut entistäkin tärkeämmäksi kilpailutekijäksi verkossa. Sinun on julkaistava sisältöjä, jotka ovat edes jollakin tapaa ainutlaatuisia ja arvokkaita lukijoillesi.

Sosiaalinen media toimii sekin kävijöiden haalimisessa verkkosivuille. Viime aikoina Facebook ei enää ole toiminut kovin hyvin – ainakaan omilla sivuillani. Sen sijaan Twitter on ollut yllättävän tehokas tuomaan kävijöitä monille asiapitoisille verkkosivuille.

Brändin rakentaminen on sekin osoittautunut ehdottoman tärkeäksi kilpailukeinoksi verkossa. Verkkosivun on oltava mieleenpainuva brändi, joka koetaan hyväksi tiedonlähteeksi. Silloin kävijät saapuvat sivustollesi uudestaan ja uudestaan.

Edelliset kolme asiaa avaavat verkon rahavirrat kulkemaan kohti sinun sivustoasi ja sinun pankkitiliäsi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *