Tienaa rahaa Google-mainoksilla

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Kaupallisten nettisivujen tekijän tavoitteena on aina muuttaa pystyttämänsä sivuston lukijat rahaksi. Useimpien tavoitteena ovat mahdollisimman suuret tulot mahdollisimman pienellä vaivalla — ja mainosten lisääminen verkkosivuille on usein erittäin vaivatonta.

Neljä tapaa tienata mainoksilla

Kaikki mainokset eivät ole samanlaisia. On olemassa ainakin neljä tapaa, jolla voit muuttaa nettisivujen mainokset rahaksi:

  1. Tienaat klikkauksista: verkkosivujen ylläpitäjä tienaa rahaa, kun joku sivuston lukijoista napsauttaa sivustolla olevaa mainosta. Tämä on yleisin tapa tienata.
  2. Tienaat tuhannen mainoksen näytöstä: saat kiinteän korvauksen esimerkiksi tuhannen mainoksen näyttämisestä. Näihin mainoksiin ei aloitteleva nettibisneksen harjoittaja pääse käsiksi.
  3. Tienaat ajan perusteella: myyt mainostilaa esimerkiksi viikon tai kuukauden erissä suoraan mainostajille. Tämä onnistuu, kun sivustosi on tunnettu ja sillä on paljon kävijöitä.
  4. Mainokset ovat osa kumppanuusohjelmaa: tienaat, kun joku ostaa linkin takana myytävän, bannerissa tai tekstilinkissä mainostettavan tuotteen.

Tällä kertaa käsittelen tienausmuodoista ensimmästä, joka on esimerkiksi Googlen AdSense-mainosohjelman käyttämä tapa.

Verkossa surffaaja tuottaa rahaa mainostuloina.

Surffaajat tuovat mainostuloja.

Google AdSensen avulla tienaat helposti

Google – tuo maailmanlaajuinen hakukonejätti – tienaa tulonsa myymällä yrityksille mainosnäkyvyyttä. Sinun kannaltasi Google AdSense on ehdottomasti helpoin tapa päästä kiinni mainosrahoihin, Google ja mainostajat huolehtivat käytännössä kaikista mainostamisen rutiineista.

Mainostilaa ostavat yritykset lähettävät Googlelle tiedot mainoksen tekstistä tai kuvasta. Lisäksi mainostajat päättävät, minkä hakusanojen yhteydessä he haluavat mainoksen näkyvän. Sen jälkeen mainostajat päättävät, milloin ja missäpäin maailmaa he haluavat mainoksen näkyvän. Sinun kannaltasi kiinnostavinta lienee se, että mainostajat päättävät myös, paljonko he ovat valmiita maksamaan mainoksen klikkaamisesta.

Sinun kannaltasi tienaaminen on helppoa: liityt mukaan AdSense-ohjelmaan, ilmoitat henkilötietosi ja tilinumerosi Googlelle. Tämän jälkeen lisäät mainospalikat haluamaasi kohtaan verkkosivustoa. Siinä kaikki — kymmenen minuutin sisällä mainokset ilmaantuvat sivustollesi ja alat tienata rahaa.

Kaikki sivut eivät tuota yhtä hyvin

Sivuston tuotto vaihtelee suuresti, heikoimmillaan tienaat kolikon tai kaksi tuhatta kävijää kohden. Tuottoisimmilla sivuilla jo pelkät Google-mainokset voivat tuoda setelin tuhatta kävijää kohden.

Tuotto riippuu karkeasti yksinkertaistettuna kahdesta asiasta:

  • sivuston aihepiiristä
  • sivuston kävijämäärästä.

Kävijämäärän vaikutus on helppo ymmärtää: mitä enemmän sivustolla käy lukijoita, sitä useammin sinulle kertyy mainosklikkejä.

Sivuston aihepiiri vaikuttaa mainostuloihin kahta kautta:

  • Joidenkin aihepiirien mainoksista yritykset ovat valmiita maksamaan enemmän kuin toisten aihepiirien mainoksista.
  • Eri aihepiireistä kiinnostuneiden lukijoiden alttius klikata mainosta vaihtelee suuresti.

Yleensä yritykset ovat valmiita maksamaan mainosklikistä paljon silloin, kun he mainostavat kallista tuotetta. Esimerkiksi autoa, silmäleikkausta tai vaikkapa asuntoja myyvän yrityksen kannattaa maksaa mainoksesta enemmän kuin vaikkapa videovuokraamon. Tämä kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon, jos aiot perustaa mainosrahoitteisen verkkosivuston.

Ota huomioon myös lukijoiden halukkuus napsauttaa mainoksia. Jos sivustosi onnistuu houkuttelemaan kulutusmyönteisiä lukijoita, kertyy klikkauksia helposti. Jos lisäksi käsittelet jutuissasi tuotteita, joista kuluttajat ovat kiinnostuneita, ja joita mainostajat mainostavat, pääset todennäköisesti erinomaisiin tuloihin.

Mainokset — käytitpä sitten Googlen mainoksia tai itse myymääsi mainostilaa — on yksi tapa saada blogi tai verkkosivusto tuottamaan rahaa. Fiksu nettibisneksen tekijä ei koskaan tyydy yhteen ainoaan ansaintamuotoon. Vaikka sivustosi tuottaisi pelkillä mainostuoteilla mukavasti, voi kumppanuusmarkkinointi (affiliate marketing) tuoda vielä lisätuloja.

Kun yhdistät samalle sivulle eri tavat ansaita rahaa, onnistut keräämään rahaa erilaisilta verkon käyttäjiltä ja erilaisilta mainostavilta yrityksiltä. Silloin kaikki munat eivät ole samassa korissa, etkä ole riippuvainen yhdestä tulonlähteestä. Siksi hajauttaminen kannattaa!

Google-miljonäärien joukkoon pääseminen vaatii opiskelua, työtä ja sitkeyttä. Kun luet tätä blogia säännöllisesti, saatat hyvinkin onnistua rikastumaan. Silloin elämä on pelkkää surffailua!

Yksi kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *