Näin tienaat nettihuutokaupalla enemmän rahaa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Nettihuutokauppa kukoistaa, kun talous on alamaissa. Kun käytettävissä on entistä vähemmän rahaa, kelpaa myös käytetty tavara suomalaisille. Siksi kirpputoreilla on vilinää, siksi tavara menee kaupaksi nettihuutokaupassa. Silloin kokenut kauppias tienaa rahaa entistä enemmän!

Pienten kikkojen avulla on helppo vaikuttaa siihen, kuinka kysytyksi Huuto.netissä myymäsi tavara muodostuu. Kun huolehdit otsikoinnista, kunnollisesta myymäsi tavaran kuvauksesta ja liität ilmoitukseen hyvän digikuvan, kauppa käy ja saat tavaroistasi parhaan mahdollisen hinnan.

Myy uutta tavaraa, tienaat enemmän rahaa

Kerättyäsi jonkun aikaa kokemusta nettihuutokaupoista alat varmasti pohtia bisneksen laajentamista. Kodin nurkat on tyhjennetty vanhasta kulutuselektroniikasta, tarpeettomat sanakirjat on kaupattu opiskelijoille ja pieneksi jääneet vaatteet on jo myyty. Kuitenkin haluat ansaita rahaa nettihuutokaupalla.

Tässä vaiheessa sinun kannattaa harkita oikean liiketoiminnan käynnistämistä. Tähän et välttämättä tarvitse mitään yritystä tai toiminimeä. Voit aivan hyvin käydä kauppaa myös yksityishenkilönä. Joka tapauksessa sinun on syytä pitää alusta alkaen kirjanpitoa käymästäsi kaupasta: myynnistä, ostoista ja muista kuluista.

Liiketoiminnan aloittamisella tarkoitan sitä, että hankit itsellesi mahdollisimman edullisesti tavaraa, josta uskot saavasti hyvän hinnan nettihuutokaupassa. Et siis myy vanhoja tavaroita, et tyhjennä omia varastojasi — ostat ja myyt tehdäksesi voittoa.

Ota selvää markkinoista ja hintatasosta

Todennäköisesti sinulla on jo idea siitä, mitä haluat myydä. Kenties olet jonkin harrastuksesi ansiosta jo hyvin perillä harrastusvälineiden hintatasosta. Jos olet kerännyt jo vuosia Barbie-nukkeja, postimerkkejä tai vaikkapa dekkareita tunnet varmasti markkinat riittävän hyvin.

Valokuvassa järjestelmäkameran objektiiveja.

Harrastukset voivat tarjota lähtökohdan liiketoiminnalle. Kuva: Pointnshoot (Flickr, CC2.0)

Menestyäksesi nettihuutokaupoissa sinun täytyy kyetä tarjoamaan tavaraa samaan hintaan, kuin mihin muutkin myyvät tuotteita. Parasta on, jos kykenet hinnoittelemaan tuotteiden lähtöhinnan muita alhaisemmaksi. Tällöin huutokaupan yleisö todennäköisesti kiinnittää huomiota kohteisiisi.

Pelkkä edullinen hinta ei tietenkään riitä. Sinun on kiinnitettävä edelleen huomiota samoihin tekijöihin, joiden avulla sait omat tavarasi myytyä mahdollisimman korkeaan hintaan. Tämän on onnistuttava, vaikka asetat lähtöhinnan mahdollisimman alhaiseksi.

Maksimaalisen myyntihinnan saaminen on nyt oikeastaan vielä tärkeämpää kuin ”omia romuja” myydessä, koska olet sijoittanut rahaa myyntituotteisiin. Myymättä jääneet tai liian alhaisella hinnalla myydyt tavarat ovat riski liiketoiminnallesi. Ne tuottavat tappiota — sinun tavoitteenasi on voitto!

Etsi edullisia myyntituotteita

Voiton tekeminen edellyttää, että saat hankittua myyntituotteet edullisesti. Edullista ja myyntikelpoista tavaraa voit löytää esimerkiksi kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista. Myyjät eivät varmasti pidä ajatuksesta, että myyt pian tavaran Huuto.netissä entistä korkeampaan hintaan. Pidä siis suusi supussa.

Toisinaan myytävät tuotteet kannattaa tilata ulkomailta. Tämä voi olla fiksua, jos tuotteet ovat kooltaan pieniä ja suhteellisen arvokkaita. Tällöin postimaksut eivät tee kaupasta kannattamatonta.

Esimerkiksi tämän kesän aikana monet nettikauppiaat hoksasivat, että kevyitä Vuvuzuela-torvia sai tilattua ulkomailta edullisesti. Näiden kysyntä oli ilmeisesti varsin korkeaa jalkapallon MM-kisojen aikana. Tuolloin ketterä kauppias ehti muutamassa viikossa tehdä hyvän tienestin.

Jatkossakin kannattaa seurata aktiivisesti maailmaa. Nopeasti toimimalla voit onnistua tuomaan jonkin uutuustuotteen Suomeen ensimmäisenä. Silloin vain taivas on rajana tuloillesi!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *