Kumppanuusohjelmat — helppoa rahaa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Todennäköisesti suurin osa nettibisneksestä kiinnostuneista uskoo Google AdSense -mainosten olevan netin suurin rahasampo. Luettuasi tämän artikkelin tiedät paremmin!

Kumppanuusohjelmissa tienaat kaupoista

Kerrotaanpa tärkein heti aluksi:  kumppanuusohjelmiin osallistuminen tuottaa rahaa selvästi pelkkiä Google-mainoksia enemmän.  Sen vuoksi kumppanuusohjelmat kannattaa ottaa  Google-mainosten rinnalle heti nettibisneksen alkuvaiheessa.

Kumppanuusmarkkinointi eli affiliate marketing tarkoittaa sitä, että mainostava yritys maksaa sivuston julkaisijalle sivuston välityksellä syntyneestä kaupasta.

Aina palkkion saamiseksi ei tarvita kauppaa. Joillekin mainostajille riittää jo se, että sivustolla kävijä antaa esimerkiksi sähköpostiosoitteensa tai muun yhteystietonsa yritykselle. Markkinointislangissa tätä kutsutaan liidiksi.

Valitset itse, mitä tuotteita mainostat

Google-mainokset on helppo lisätä verkkosivuille. Et pysty kuitenkaan itse suoraan vaikuttamaan siihen, mitä mainoksia sivustollesi ilmaantuu — Google valitsee mainokset sen perusteella, mitä sanoja sivustollasi esiintyy.

Kumppanuusohjelmat toimivat toisin. Yleensä haet jäsenyyttä tiettyyn mainosohjelmaan ja ilmoitat samalla, mille sivustolle aiot lisätä kumppanuusohjelman mainoksia. Tämän jälkeen mainostava yritys hyväksyy sivustosi mukaan kumppanuusohjelmaan.

Yleensä hyväksyminen on automaattista, kunhan sivustosi on edes kohtuullisen asiallinen. Tähän mennessä omat sivustoni on hyväksytty mukaan kaikkiin kumppanuusohjelmiin, joihin olen hakenut. Kun mainostava yritys on hyväksynyt sinut kumppanikseen, voit lisätä mainostajan mainoksia sivullesi.

Tämän jälkeen rahaa alkaa kertyä mainostilillesi, josta aikanaan kotiutat ne omalle tai yrityksesi pankkitilille.

Kumppanuusohjelmissa on mukana erilaisia yrityksiä

Jokainen verkossa vähänkin aikaa viettänyt on törmännyt kumppanuusohjelmien mainoksiin. Esimerkiksi muotiblogeissa näkyy usein nuorten naisten suosioon kohonneen Olivian mainoksia. Myös netin lukuisat pikavippisivustot ansaitsevat yleensä kauppaamalla samojen pikavippiyritysten vippejä.

Suomessa toimii useita yrityksiä, joiden pyörittämät mainosverkostot välittävät kumppanuusohjelmien mainoksia. Eri välittäjät välittävät eri mainostajien mainoksia, minkä vuoksi kumppanuusohjelmista kiinnostuneiden kannattaa yleensä olla yhteistyössä useampien mainosverkostojen kanssa. Tästä jutusta löydät myös linkit suosittelemiini mainosverkoistoihin!

Kumppanuusohjelmiin osallistuvien mainostajien määrä kasvaa koko ajan. Eri mainosverkostojen kautta välitetään myös taajaan vaihtuvia, lyhytkestoisten kampanjoiden mainoksia. Siksi mainosverkostojen uutiskirjeet ja verkkosivustojen ajankohtaisuutiset kannattaa lukea huolella läpi.

Parhaat kumppanuusohjelmien mainosverkostot

Maailmalla on lukematon määrä erilaisia kumppanuusohjelmia ja niitä välittäviä mainosverkostoja. Suomenkielisillä sivustoilla tehoavat kuitenkin parhaiten suomenkieliset mainokset. Siksi nettibisneksen alkuvaiheessa kannattaa keskittyä kotimaassa vaikuttaviin yrityksiin.

Tradedoubler, tuttavallisesti TD, on monille suomalaisille nettibisneksen tekijöille tuottoisa kanava. Tradedoublerin kautta saat sivuillesi melko tunnettuja tuotteita ja yrityksiä. Tunnettuus tekee yrityksestä kuluttajan silmissä luotettavan. Sen vuoksi TD:n mainokset myyvät.

Myös  Guava Median kumppanuusohjelmat ovat kiinnostavia. Tätä kautta löydät esimerkiksi laihdutustuotteita, ravintolisiä ja erilaisia nettikilpailuja. Guavan kautta myytävät brandit eivät ole yhtä tunnettuja kuin Tradedoublerilla. Välityspalkkiot ovat kuitenkin mukavan korkeita!

TradeTracker on uusin yrittäjä suomalaisilla kumppanuusmarkkinoilla. Mainosohjelmien määrä ei ole vielä kovin suuri, mutta täältä löydät kenties tuottoisimmat uudet kampanjat. Mainokset ja tuotteet eivät ole vielä yleisön silmissä kuluneita, ja siksi ne kiinnittävät hyvin huomion puoleensa.

Tällä hetkellä Tradetracker houkuttelee uusia kumppaneita mukaan lupaamalla 10 euron lähtösaldon mainostilille — tarjous kannattaa käyttää, sillä se saattaa loppua milloin tahansa! Rekisteröidy heti!

Pelkän mainosbannerin tuotto jää huonoksi

Kumppanuusohjelmat voivat tuoda sivuston ylläpitäjälle merkittäviä lisäansioita. Pelkkä mainosbannerin sijoittaminen sivuston laitaan ei kuitenkaan riitä, eikä bannereiden määrän moninkertaistaminen välttämättä auta tienaamaan rahaa yhtään enemmän.

Kumppanuusohjelma tuottaa parhaiten, kun suunnitelet sivuston sisältömarkkinoinnin näkökulmasta. Silloin tuotat sivustollesi runsaasti sisältöä, joka auttaa verkon selaajaa tekemään ostopäätöksen. Kun sisältöä on paljon, myös Google tuo paljon aihepiiristä kiinnostuneita kävijöitä sivustollesi.

Verkossa henkilökohtainen kokemus myy hyvin — aivan kuten arkielämässäkin. Kun kykenet kertomaan lukijoillesi uskottavasti markkinoitavan tuotteen tai palvelun hyödyistä, on lukija aina askeleen lähempänä kauppaa. Esimerkiksi laihdutustuotteita kauppaava sivusto tulee paljon uskottavammaksi, kun myyjä osaa kertoa omasta laihduttamisestaan. Silloin lukijakin kiinnostuu tuotteesta!

Jutun sisältämät linkit ovat kumppanuusohjelmien linkkejä. Kun siirryt linkin kautta kumppanuusohjelman sivulle ja liityt kumppaniksi, saan pienen välityspalkkion.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *