Haluatko tienata rahaa muotiblogilla?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Jo muutaman vuoden ajan sanomalehdissä on ollut juttuja blogilla tienaavista nuorista aikuisista. Suomessa suosituimpia blogeja ovat tällä hetkellä muoti- ja tyyliblogit. Kenties sinäkin suunnittelet oman muotiblogin perustamista – ehkä haluat myös tienata rahaa blogin avulla.

Periaatteessa muotiblogilla tai millä tahansa blogilla tienaaminen on yksinkertaista ja noudattaa aina samaa kaavaa. Valitettavasti teoriassa helppo toiminta ei aina ole käytännössä yhtä helppoa.

Perusta blogi

Rahan tienaaminen muotiblogin alkaa tietysti siitä, että perustat blogin. Blogin rakentaminen on helppoa ja halpaa. Kaikkein helpointa ja vieläpä ilmaista on blogin perustaminen Googlen omistaman Blogger-palvelun avulla.

Mikäli tarkoituksesi on tienata rahaa, kannattaa kuitenkin heti alussa sijoittaa omaan verkko-osoitteeseen ja webbihotelliin. Tällöin ostat blogille oman osoitteen (esimerkiksi tämä blogi sijaitsee osoitteessa http://tienaarahaa.eu). Yleensä blogiohjelmisto taas majailee jonkun webbihotellin tietokoneella. Tällöin sinun ei tarvitse pitää omaa tietokonettasi käynnissä ympäri vuorokauden.

Hanki blogillesi paljon lukijoita

Toisessa vaiheessa sinun täytyy saada blogillesi mahdollisimman paljon lukijoita. Viisikymmentä lukijaa ei riitä vielä mihinkään — tuhat lukijaa päivässä alkaa jo tuottaa taskurahaa, kymmenentuhatta kävijää päivässä alkaa jo tuntua esimerkiksi opiskelijan elintason huomattavana parannuksena.

Lukijat eivät tietenkään muutu rahaksi ilman mainoksia. Aivan ensiksi sinun kannattaa sijoittaa Googlen AdSense -mainokset blogisi laidalle. Tällöin tienaat muutaman kolikon joka kerta, kun blogisi lukija napsauttaa mainosta. Näin rahaa alkaa vähitellen kertyä mainostilillesi ihan huomamaamatta.

Lisää blogiin mainoksia

Mainosten lisääminen onnistuu Blogger-blogeissa suoraan hallintapanelin kautta. Jos blogisi majailee webbihotelliin sijoitetun WordPress-ohjelmiston syövereissä, täytyy sinun lisätä mainoskoodit itse blogin teematiedostoon.

Google-mainokset eivät ole ainoa tapa tienata rahaa blogilla. Usein ns. kumppanuusohjelmat (affiliate programs, affiliate marketing) tuottavat huomattavasti mainoksia paremmin, ainakin jos tarjolla on blogin aihepiiriin läheisesti liittyviä kumppanuusohjelmia.

Kumppanuusohjelmien mainosten lisääminen blogin laidoille on helppoa. Pelkkä kumppanuusohjelman mainoksen napsauttaminen ei yleensä riitä tuomaan sinulle ensimmäistäkään senttiä — rahaa saat vasta, kun joku blogin lukija tilaa mainoksen tuotteen. Vastaavasti saamasi palkkio on huomattavan suuri verrattuna vaikkapa Google-mainoksiin.

Hanki blogille sponsori

Jos blogisi kerää suuria lukijakuntia, voit onnistua myymään mainostilaa myös suoraan mainostajille. Siinä tapauksessa voit oikeastaan ajatella mainostajaa sponsorina, joka mahdollistaa blogin julkaisun. Tietenkin suora sponsorisuhde tuo mukanaan jonkinasteisen riippuvuuden maksavaan yritykseen — sponsori ei varmastikaan ole kiinnostunut jatkamaan tukemistasi, jos suhtaudut yrityksen tuotteisiin kovin kriittisesti.

Useat Suomen suosituimmat muotiblogit ovat siirtyneet kaupallisten kustantamoiden julkaisemiksi. Näillä blogeilla saattaa olla kymmeniätuhansia lukijoita joka päivä. Tiettävästi bloggajille maksetaan minimaalisen pieniä palkkioita. Siksi on huomattavasti tuottoisampaa kerätä mainostulot suoraan itselle, kuin antaa kustantajan viedä voitot kiinteää korvausta vastaan.

Suomen suosituimpien muotiblogien lista on jo varsin vakiintunut. Siksi sinun kannattaa miettiä, olisiko joku muu aihepiiri mahdollisesti parempi menestysblogille. Kaikkien ei kannata kalastaa samoilla apajilla — tai ainakaan samanlaisilla syöteillä.

2 kommenttia

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *