Kun poimit marjoja, tienaat verottomana

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Marjojen ja sienien poimiminen on suomalaisten hellimä jokamiehen oikeus. Lisäksi verottaja suhtautuu marjojen ja sienien keräämisellä saatuihin tuloihin suopeasti – poimijalle myyntitulot ovat verotonta tuloa, jos myynti ei tapahdu omasta myyntipaikasta ja myyt sienet käsittelemättöminä.

Jos myyt sienet esimerkiksi tukkuun, ravintolaan tai kauppaan on tulo sinulle verotonta. Tämän vuoksi metsissä viihtyvän, sivuansioita kaipaavan suomalaisen kannattaa harkita marjojen myyntiin poimimista.

Toimi nopeasti, kun keräät marjoja myyntiin

Tuoreet marjat on syytä toimittaa ostajille mahdollisimman nopeasti. Sen vuoksi sinun kannattaa olla jo etukäteen yhteydessä mahdollisiin ostajiin. Näin marjat eivät ehdi vaurioitua säilytyksen ja kuljetuksen aikana.

Usein kuljetusmatkat metsästä ostajalle on pitkä. Marjat olisi kuitenkin saatava mahdollisimman nopeasti viileään säilytystilaan, jotta niiden laatu ei huononisi.  Tämä on tietysti kotipoimijalle hankalaa.

Vähintä mitä voit tehdä, on marjojen suojaaminen auringonpaisteelta. Se auttaa myös pitämään marjat viileänä.

Pidä myös huolta siitä, että kuljetusastiasta ja -välineestä ei tartu marjoihin vieraita tuoksuja tai makuja.

Ostajat löytyvät nykyään netistä

Todennäköisesti löydät ostajan marjoillesi helpoimmin Arktiset Aromit -verkkosivun välityksellä. Yhdistyksen verkkosivuilla esitellään luonnontuotealan yrityksiä.

Yritysesittelyissä kerrotaan myös, mitä marjoja tai sieniä kyseinen yritys ostaa. Sen ansiosta löydät varmasti helposti ostajan poimillesi luonnontuotteille.

Tutustu myös artikkeliin Kerää sieniä myytäväksi — tienaat rahaa verottomana!

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *