Onko verkostomarkkinointi pelkkää pyramidihuijausta?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Kun talous notkahtaa ja työttömyys nousee, esiin ponnahtaa aina verkostomarkkinointiin houkuttelijoita. He lupaavat, että verkostomarkkinoinnin avulla voi ansaita sivutuloja tai tehdä markkinoinnista jopa pääelinkeinon.

Verkostomarkkinointi on suoramyyntiä, jossa myyjänä toimii yleensä itsenäinen elinkeinonharjoittaja. Hän myy tavaroita kuluttajille yleensä asiakkaiden kotona järjestettävissä tilaisuuksissa.

Alkunsa verkostomarkkinointi sai Yhdysvalloissa, jossa Carl Rehnborg alkoi vuonna 1941 myydä Nutrilite-nimistä ravintolisää. Rehnborgin asiakkaat suosittelivat Nutrilitea ystävilleen, joista tuli myös Nutriliten asiakkaita.

Tästä Rehnborg sai idean: hän ehdotti asiakkailleen, että nämä ryhtyisivät myymään Nutrilite-tuotteita muille. He voisivat ansaita rahaa sekä myymällä ravintolisiä että värväämällä ketjuun uusia myyjiä.

Näin syntyi ensimmäinen verkostomarkkinointia hyödyntävä yritys.
Onko verkostomarkkinointi pyramidihuijaus?

Uusien myyjien värvääminen muistuttaa ketjukirjeitä

Verkostomarkkinointi eli monitasomarkkinointi eroavat toisistaan siinä, voiko myyjä saada osuutensa vain itse verkostoon hankkimiensa myyjien tuotosta vai myös näiden värväämien myyjien tuotosta.

Käytännössä erottelulla ei ole juuri merkitystä.

Toisinaan rajanveto verkostomarkkinoinnin ja muun suoramyynnin välillä on on epäselvää: esimerkiksi Yhdysvalloissa yksitasoista Tupperwarea ei pidetä verkostomarkkinointina. Meillä asiasta ei oikein vallitse yksimielisyyttä.

Jokaista verkostomarkkinointiyritystä on hyvä arvioida seuraavien kriteerien avulla:

  • Kuinka suuri on myyntivoiton osuus tuloista?
  • Kuinka suuri osuus tuloista tulee uusien myyjien värväämisestä?
  • Onko verkostoon liittyminen maksullista?

Jos suurin osa verkostomarkkinoijan tuloista muodostuu myyntivoitosta, on verkosto todennäköisesti oikeaa liiketoimintaa.

Jos verkostoa markkinoidaan uusille myyjille lähinnä sillä, että he voivat ansaita rahaa värväämällä uusia myyjiä, on verkosto todennäköisesti ketjukirjeen kaltainen pyramidipeli.

Myös verkostoon myyjäksi liittyvältä perittävät lisenssimaksut tai muut aloittamiseen liittyvät maksut viittaavat siihen, että kyseessä on pyramidihuijaus.

Pyramidit sortuvat aina

Pyramidihuijaukset sortuvat aina, ja ketjukirjeet lopulta katkeavat. Tämä johtuu siitä, että ketjun odotetaan kasvavan voimakkaasti — esimerkiksi siten, että jokainen myyjä värvää kaksi tai kolme uutta myyjää.

Lopulta kiinnostuneita myyjiä ei enää ole, ja musta pekka jää viimeisten käteen.

Tähän mennessä pyramidin aloittajat ovat tietenkin saaneet jo muhkeat voitot — aivan kuten WinCapitan ”valuuttakauppaan” sijoittaneet pyramidin alkutasotkin saivat.

Haluatko myydä tuttavillesi ja näiden tuttaville?

Itse en koskaan liittyisi verkostomarkkinointitoimintaan riippumatta siitä, onko kyseessä ketjukirjemäinen pyramidipeli vai aitoa liiketoimintaa. En yksinkertaisesti halua myydä mitään ystävilleni tai heidän ystävilleen.

Ystävyyden ja liiketoiminnan sekoittaminen aiheuttaa nimittäin helposti ongelmia.

Aina asiakas ei ole tyytyväinen ostamaansa tuotteeseen tai maksamaansa hintaan. Silloin kauppa saattaa jäädä kaivertamaan ja aiheuttaa säröjä ystävyyssuhteisiin.

Minä arvostan ystäviäni ja ystävyyssuhteita enemmän kuin mahdollisuutta tienata ystävieni kustannuksella. Siksi pysyn kaukana verkostomarkkinoinnista.

Onko sinulla kokemuksia verkostomarkkinoinnista? Oletko ostanut ystäväsi myymiä tuotteita tai oletko yrittänyt ansaita verkostomarkkinoinnilla rahaa?

2 kommenttia

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *