Lisäansioita nopeasti — mutta miten?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Tarvitsetko nopeasti lisäansioita? Tämän jutun kolme vinkkiä helpottavat rahapulaasi!

Rahapulasi on kenties akuutti. Juuri nyt et voi ajatella tulevien vuosikymmenien päässä häämöttävää sijoitusvarallisuutta, sillä tarvitset lisää rahaa erääntyvistä laskuista huolehtimiseen. Tällöin pitkän tähtäimen sijoitusvinkeistä ei ole hyötyä, sinun on saatava jostakin nopeasti lisää rahaa.

Vaihtoehtosi ovat valitettavan vähissä. Monet sivutulojen hankkimismenetelmät vaativat aikaa, ennenkuin alat tienata rahaa. Siksi sinun on hylättävä heti ajatukset nettisivujen pystyttämisestä ja verkostomarkkinoinnista.

Tarvittavan rahamäärän suuruus ratkaisee, miten rahapulaa kannattaa lähteä ratkaisemaan. Jos tarvittava rahamäärä on vaikkapa vain muutamia kymmeniä euroja, löydät varmasti ongelmaasi useitakin eri ratkaisuja.

Jos taas tarvitset satoja, kenties jopa tuhansia euroja rahaa muutamassa viikossa, saatat joutua yhdistelemään eri tapoja hankkia lisäansioita. Silloin sinun kannattaa alkaa miettiä taloutesi tasapainottamista niin, ettei tilanteesi pääse toistumaan.

1. Palkankorotus

Jos sinulla on jo työpaikka, pelkkä palkankorotus saattaisi riittää ratkaisemaan ongelmasi. Jos olet ollut talossa jo pitkään, ja palkkasi on pysynyt pari vuotta samana, kannattaa ehdottomasti lähteä pomon puheille — älä jää odottamaan, että pomosi tarjoaa sinulle oma-aloitteisesti korkeampaa palkkaa.

Sinun on itse pyydettävä nykyistä korkeampaa palkkaa, mikä monesta varmasti tuntuu hankalalta. Pyyntösi voi kuitenkin toteutua, mikäli pystyt vakuuttamaan sekä itsesi että esimiehesi siitä, että ansaitset korkeampaa palkkaa.

Tämä edellyttää sitä, että tuottavuutesi on noussut palkan pysyessä vanhalla tasolla. Sinun on osoitettava, että tuotat nykyään työnantajallesi selvästi enemmän rahaa kuin vielä vuosi sitten.

Silloin olet entistä arvokkaampi yritykselle, silloin sinut halutaan pitää talossa, silloin voit tienata rahaa samasta työstä enemmän kuin aikaisemmin.

2. Työpaikka – uusi työpaikka, sivutöitä

Jos olet työtön tai et onnistu saamaan palkankorotusta, sinun on etsittävä pikaisesti uusi työpaikka. Kenties sinun pitää tehdä jonkun aikaa kahta työtä selviytyäksesi edessä olevista laskuista.

Valitettavasti hyvän työpaikan löytäminen on hankalaa. Siksi toimeen kannattaa ryhtyä jo tänään — uuden työpaikan löytämiseen menee yleensä aikaa runsaasti, joten tämä ratkaisu ei auta akuutin rahapulan kanssa painiskelevia.

Huomattavasti helpompaa on esimerkiksi kakkostyöpaikan hankkiminen, varsinkin jos et ole turhan tarkka siitä, minkälaisia töitä olet valmis tekemään. Esimerkiksi puhelinmyyjän töitä on jatkuvasti tarjolla. Tietysti tämänkaltainen työ ei sovi ihan jokaiselle — esimerkiksi minä tuskin jaksaisin pitkään puhelinmyyjänä. Toisaalta sanavalmis ja ystävällinen puhelinmyyjä voi tienata rahaa ihan mukavasti.

Erilaiset vuokratyöfirmat tarjoavat myös mahdollisuuden hankkia lisätienestejä. Esimerkiksi ravintola-ala palkkaa paljon ekstraajia. Tämänkaltaisista töistä voit onnistua keräämään vaikkapa väliaikaisesti mukavasti lisätuloja, jos otat normaalin päivätyön rinnalle iltavuoroja vaikkapa baarimikkona.

Kahden työvuoron tekeminen on tietysti aika raskasta, joten harva jaksaa pitkään tehdä esimerkiksi kahdentoista tunnin työpäiviä. Akuutin rahapulan yli tällä menetelmällä kyllä voi päästä.

Voit myös yrittää hankkia lisäansioita kotoa käsin, jos sinussa on vähänkään yrittäjän vikaa tai olet kiinnostunut netistä ansaitsemiskanavana.

3. Omaisuuden myyminen

Kolmas vaihtoehto on ylimääräisen omaisuuden muuttaminen rahaksi. Useimmille on varmasti kertynyt kaikenlaista tavaraa, jota ei enää itse tarvitse. Silloin kannattaa harkita ylimääräisen tavaran myymistä. Näin saat paitsi rahaa tilillesi, lisää tilaa ahtaaksi muuttuneeseen asuntoosi!

Olisiko sinulla esimerkiksi DVD-levyjä, jotka olet jo katsonut pari kertaa läpi? Onko sinulla CD-levyjä, joita et enää kuuntele? Läpipelattuja tietokone- tai konsolipelejä? Uutuuskirjoja, jotka olet jo lukenut? Nämä on helppo myydä esimerkiksi antikvariaatteihin. Jos sinulla on aikaa käytettävissäsi hiukan enemmän, voit yrittää myydä tavaroita esimerksi Huuto.netissä.

Jos sinulla on lisää hyviä ideoita lisäansioiden hankkimiseksi, jätä ihmeessä viesti blogin kommenttilaatikkoon!

Yksi kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *