Tienaa rahaa keräämällä pulloja, marjoja ja sieniä!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...

Kesä on vihdoin koittamassa koko Suomeen. Kesällä on mahdollista tienata rahaa keräämällä puistoista pulloja, metsistä marjoja ja sieniä. Näin saat sekä helppoa rahaa että liikuntaa!

Kauniilla säällä puistot täyttyvät pulloista

Ainakin pääkaupunkiseudulla kaunis ilma täyttää nopeasti puistot ja rannat pulloista, jotka odottavat kerääjäänsä.

Esimerkiksi Suomenlinnaan päivittäin saapuvista retkeilijöistä moni ei viitsi kantaa eväspulloja takaisin mantereelle — näin saaren asukkaat voivat vähällä vaivalla kerätä röykkiöittäin olut- ja siideripulloja.
Valokuvassa kolme vihreää pulloa.

Sama toistuu myös mantereen puistoissa ja rannoilla. Varsinkin viikonloppuina ahkera pullojen kerääjä pääsee helposti kohtuulliselle tuntipalkalle, kunhan tietää parhaat paikat.

Valitettavasti pullojen keruusta kertyvät rahat ovat periaatteessa veronalaista tuloa. On kuitenkin erittäin epätodennäköistä, että verottaja kyselee pullonpalautuskuittiesi perään!

Marjoja poimimalla tienaat rahaa verottomana

Marjojen ja sienien poimiminen kuuluvat meillä ikimuistoisiin jokamiehen oikeuksiin. Voit siis kerätä metsistä vapaasti rahanarvoisia sieniä ja marjoja, eikä maanomistajalla ole siihen nokan koputtamista.

Myös verottaja suosii metsistä kerättyjä tuloja: marjojen ja käsittelemättömien sienten myyntitulot ovat niiden poimijalle verotonta tuloa, jos niitä ei myydä omasta myyntipaikasta.

Siksi mustikat, puolukat ja muut herkulliset marjat kannattaa käydä keräämässä metsistä — näin saat hankittua itsellesi helposti verottomia sivutuloja!

Kerää sieniä myytäväksi!

Suomen metsissä kasvaa vuodessa noin 1,2 miljardia kiloa ruokasieniä. Näistä noin 2-15 miljoonaa kiloa kerätään syötäväksi.

Joka vuosi metsiin maatuu ainakin kymmenien miljoonien eurojen edestä myytäväksi hyväksyttyjä ruokasieniä.

Kaikkia ruokasieniä ei ole hyväksytty myytäväksi. Kauppasieniksi kelpaavat esimerkiksi monet tatit, rouskut, haperot ja vahverot.

Jos haluat tienata rahaa keräämällä ja myymällä sieniä, kannattaa varmasti keskittyä kaikkein halutuimpiin ja arvostetuimpiin sieniin. Näitä ovat herkkutatit, kanttarellit ja suppilovahverot, joita myös torikauppiaat ja ruokakaupat kelpuuttavat myyntiin.

Tienausmielessä sienten keruuseen lähtevän kannattaa olla jo etukäteen yhteydessä mahdollisiin sienten ostajiin. Näin voit olla varma siitä, että saat sienet myös myydyksi riittävän hyvään hintaan.

Sienten, marjojen ja pullojen keruu tuo kesäisin ahkeralle liikkujalle mukavia sivutuloja. Onko sinulla muita ideoita kesäkautta varten?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *