Vaihtoehtoiset sijoitukset: OPR-Vakuus Oy

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Piensijoittajan on hankala sijoittaa listaamattomiin yhtiöihin. Usein niihin on helpointa sijoittaa ostamalla esimerkiksi pörssinoteeratun pääomasijoittajan osakkeita. Nyt sijoittajien ulottuville on tullut uusi vaihtoehto: Tuottoa.fi tarjoaa sinulle mahdollisuuden osallistua pikalaina- ja kulutusluottomarkkinoille.

1000 euron sijoitukselle veroton 4–8 % tuotto

Kun sijoitat Tuottoa.fi-palveluun vähintään 1000 euron verran, merkitset OPR-Vakuus Oy:n B-osakesarjan osakkeita. Kyse ei siis ole lainasta tai talletuksesta, vaan sijoituksesta listaamattomaan yhtiöön.

OPR-Vakuus Oy maksaa B-sarjan osakkeille 4–8 % osinkoa vuositasolla. Osinko maksetaan sijoittajille kuukausittain, joten käytännössä sijoittaja saa tasaista kassavirtaa sijoituksestaan. Osingon suuruus kuitenkin vaihtelee sijoitusajan mukaan.

Kolmen kuukauden sijoitukselle maksettava korko on 4 prosenttia. Se vastaa 5,56 % verollista tuottoa. Yli kuuden kuukauden ajaksi sijoittava saa 8 % tuoton sijoitukselleen.

Listaamattomaan yhtiöön sijoitetuille varoille maksettava osinko on verovapaata, mikäli sijoittaja saa listaamattomista yhtiöistä osinkoja yhteensä alle 90 000 euroa vuodessa. Tämä tekee OPR-Vakuus -yhtiöön sijoittamisesta varsin houkuttelevaa.

Sijoitus ei ole talletus, eikä sitä voi myydä

Vaihtoehtoiset sijoitukset, kuten sijoittaminen listaamattoman yhtiön osakkeisiin, ovat luonnollisesti aina riskisempiä kuin sijoittaminen pörssiyhtiöhin. Tämän vuoksi OPR-Vakuus maksaa osakkailleen osakemarkkinoiden keskituottoa korkeampaa tuottoa.

B-sarjan osakkeilla ei myöskään ole jälkimarkkinoita: käytännössä sinun on hyvin hankalaa myydä osakkeita eteenpäin. Et voi myöskään käyttää osaketta esimerkiksi lainan vakuutena. Kyse on siis epälikvidistä arvopaperista, jonka arvo ei myöskään määrity markkinoilla. Siksi sijoittaja ei voi saada osakkeen arvonnousuun perustuvaa tuottoa.

Toisaalta B-sarjan osakkeet ovat osinkojen suhteen etuoikeutetussa asemassa OPR:n kantaosakkeisiin nähden. Tämä tarkoittaa sitä, että yhtiön on maksettava sijoittajille luvattu tuotto ennen kantaosakkeiden omistajille maksettavaa osinkoa.

Sijoittajan on syytä muistaa myös se, että kyse ei ole talletuksesta. Sen vuoksi talletuksia koskeva suoja ei koske näitä sijoituksia — jos OPR-Vakuus menee konkurssiin, maksetaan osakkeenomistajille pääoma takaisin vasta muiden velkojien jälkeen.

 

Riskipreemio muutaman prosentin luokkaa

OPR-Vakuuden tuotossa on muutaman prosentin riskipreemio verrattuna pörssiosakkeiden keskimääräiseen tuottoon: pörssiosakkeet tuottavat siis keskimäärin hiukan OPR-Vakuutta alhaisempaa tuottoa.

Kannattaako ylimääräinen riski sitten ottaa? Onko luvattu osinko riittävän korkea korvaus sijoittajan kantamasta riskistä? Nämä ovat kysymyksiä, johon käytännössä vain sijoittaja itse voi ratkaista — sijoituksen kannattavuus riippuu sijoittajan riskinsietokyvystä, tuottovaatimuksesta ja siitä, mitä muita sijoituksia portfolioon kuuluu.

Kyse on kuitenkin varsin vakavaraisesta pienestä rahoitusyrityksestä, johon sijoittamisen riskit ovat varmasti pienempiä kuin vaikkapa Fixuran välityksellä rahaa suoraan toisille kuluttajille lainatessa. Sen vuoksi itse sijoittaisin pikemminkin OPR-Vakuuteen kuin Fixuran välittämiin kulutusluottoihin — myös vaihtoehtoiset sijoitukset eroavat toisistaan tuoton ja riskin suhteen.

8% verovapaata osinkoa – Tuottoa.fi!

Kuva: sheelamohan, FreeDigitalPhotos.net

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *