Vaihtoehtoiset sijoitukset: lainaa Fixuran kautta rahaa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Jos haluat sijoituksellesi tavanomaista korkeamman tuoton ja olet valmis ottamaan hankalasti arvioitavia riskejä, kannattaa sinun harkita lainojen antamista Fixuran kautta.

Lainan ottajien luottotiedot tarkastetaan

Sekä lainan tarjoajat että lainaa tarvitsevat voivat kirjautua Fixuran käyttäjiksi. Lainaa haluavat ilmoittavat Fixuralle

  • haluamansa lainan suuruuden
  • laina-ajan
  • lainan vuosikoron

Fixuran kautta lainaa voivat saada täysivaltaiset, 21 vuotta täyttäneet maassa vakituisesti asuvat ihmiset. Heiltä edellytetään

  • kunnossa olevia luottotietoja (ei maksuhäiriöitä)
  • matkapuhelinliittymää

Lainanottajalla voi olla samanaikaisesti korkeintaan kolme aktiivista lainaa ja yhteensä 10 000 euro lainattua pääomaa.

Lainaisinko rahaa Fixuran välityksellä?

Voit lainata rahaa Fixuran asiakkaille, jos olet

  • täysi-ikäinen
  • sinulla on suomalainen henkilötunnus ja
  • verkkopankkitunnunnus Sampo-pankissa, Osuuspankissa, Säästöpankissa/Aktiassa tai Nordeassa

Rahan sijoittamisessa Fixuran kautta on luonnollisesti omat riskinsä — aivan kuten missä tahansa sijoittamisessa. Fixura kuitenkin tarkastaa lainanottajien luottotiedot kahdesti: kun hakija täyttää lainahakemuksen ja ennen lainan hyväksyntää.

Sijoittaja saa tietoonsa suhteellisen vähän informaatiota. Lainasumman, -koron ja maksuajan lisäksi lainan ottajat kertovat lyhyesti, mihin he aikovat lainaamansa rahan kulutttaa. Tämän lisäksi jokaisen lainanhakijan luottokelpoisuus on tähditetty yhdestä viiteen tähdellä.

Lainan ottajien henkilöllisuus tarkistetaan verkkopankkitunnuksilla. Tämnän ansiosta Fixura tietää varmasti lainan ottajan henkilöllisyyden, vaikka lainan rahoittaja ei sitä saakaan tietoonsa.

Fixura perii sijoittajalta 4 euron välityspalkkion pankkisiirtoa kohti. Tämä vie suhteellisen suuren prosenttiosan pienempien lainojen korkotuotosta. Lisäksi korkotuloista on maksettava normaali pääomatulovero, 28 %. Fixura ei kuitenkaan toimita tästä ennakonpidätystä, minkä vuoksi sinun lainan antajana täytyy itse huolehtia asiasta.

Tuotto osakemarkkinoita korkeampi

Valokuvassa taskulaskin ja pörssikursseja.

Fixuran kautta voit saada sijoituksellesi hyvän tuoton.

Tämän vuoksi sijoittajan saama todellinen tuotto jää aina selvästi lainan ottajan maksamaa korkoea alhaisemmaksi. Tästä huolimatta lainojen korkotuotto on korkeampi kuin vaikkapa osakemarkkinoiden keskimääräinen tuotto.

Lainojen myöntämiseen liittyy tietysti luottoriski, jota ei voi täysin välttää — aikaisemmin raha-asiansa hyvin hoitanut saattaa myös itsestään riippumattomien syiden vuoksi muuttua huonoksi lainan lyhentäjäksi.

Tämän vuoksi portfolioteorian opit on syytä pitää mielessä myös Fixuran kautta lainoja myönnettäessä: kaikkia munia ei pidä laittaa samaan koriin.

Hajauttaminen pienentää riskejä, mutta ei alenna keskimääräistä tuottoa. Tämä kannattaa muuten pitää mielessä kaikessa sijoittamisessa — olipa kyse korkoinstrumenteista, osakkeista tai lainoista.

Tutustu Fixuran sijoitusmahdollisuuuksiin verkossa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *