Lopeta säästäminen, jos haluat rikastua!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vaurastuminen ja lopulta rikastuminen ei ole helppoa. Yksi pahimmista virheistä, jonka vaurastumisesta haaveileva voi tehdä, on sortuminen säästämiseen — säästäminen näet tekee rikastumisesta mahdotonta. 

Rikastuminen onnistuu vain, jos lopetat säästämisen ja aloitat sijoittamisen!

Säästäminen on kulutuksesta luopumista

Säästäminen tarkoittaa kulutuksesta luopumista. Sen tarkoituksena on mahdollistaa tulevaisuudessa aikaisempi korkeampi kulutustaso. Tämä sinällään ei tietenkään estä sinua vielä vaurastumasta. Ongelmaksi säästäminen muodostuu vasta siinä tapauksessa, että makuutat säästöjäsi pankkitilillä.

Valokuvassa säästöpossu vasaran alla.

Pankit maksavat pankkitileille mitättömän pientä korkoa, tavallisille säästötileille ei korkoa kerry juuri lainkaan. Todennäköisesti säästösi eivät kasva edes inflaation tahtiin, minkä vuoksi säästäsi rahan arvo heikentyy tilillä koko ajan.

Oikeastaan onkin ihme, että näitä tilejä edes kutsutaan säästötiliksi — ne nimittäin tekevät säästämisestä kannattamatonta.

Korkoprosentin vaikutusta säästöjen karttumiseen on helppo tarkastella niinsanotun ”seitsemänkympin säännön” avulla. Säännön avulla on helppo laskea, kuinka kauan kestää pääoman kaksinkertaistuminen kullakin korkoprosentilla: tuplaantumisaika saadaan jakamalla 70 vuotta korkoprosentin suuruudella.

Esimerkiksi yhden prosentin korko saa sijoituksen kaksinkertaistumaan 70 vuodessa ja 3,5 prosenttia tuplaa sijoituksen kahdessa vuosikymmenessä. 10 % tuotto sijoitukselle tuplaa sijoituksen vain seitsemässä vuodessa.

Kuinka nopeasti sinä haluaisit säästösummasi kaksinkertaistuvan? Kymmenessä vuodessa vai seitsemässä vuosikymmenessä?

Vaurastuminen edellyttää sijoittamista

Seitsemänkympin säännön omaksuminen auttaa varmasti sinuakin ymmärtämään, miksi säästäminen estää rikastumisen. Mikään pankkien maksama korko ei saa säästöjäsi kasvamaan korkoa niin nopeasti, että voisit vaurastua säästämällä.

Vaurastuminen ja rikastuminen edellyttää, että saat 7-10 prosentin tuoton sjoituksellesi. Tällöin sijoituksesi kaksinkertaistuminen vie seitsemästä vuodesta vuosikymmeneen.

Sijoituksesi kasvu ei tietenkään pysähdy ensimmäiseen tuplaantumiseen, vaan kasvu jatkuu myöhemminkin samana. Sen vuoksi 10 prosentin tuotolla pääomasi nelinkertaistuu 14 vuodessa ja kahdeksankertaistuu 21 vuodessa.

Näin työuran alkuvaiheessa sijoitetut pienetkin summat kasvavat merkittäväksi potiksi vaikkapa eläkevuosina kulutettavaksi. Siksi on järkevää aloittaa sijoittaminen jo varhain, vaikka et voisikaan kerralla sijoittaa suuria summia. Aika tekee työtä puolestasi!

Osakesijoittaminen tuottaa parhaan tuoton

Pankit eivät tietenkään maksa sinulla tätä suuruusluokkaa olevia korkoja. Siksi sinun on käännettävä katseesi kohti osakemarkkinoita, joilta kuka tahansa voi saada mainitsemaani suuruusluokkaa olevan tuoton sijoitukselleen.

Vaikka pankit yrittävät usein pelotella asiakkaitaan osakesijoittamisen riskeillä, ei osakkeisiin sijoittaminen ole vaikeaa. Tärkeintä on hajauttaa sijoituksensa mahdollisimman moniin yrityksiin, jotka toimivat eri toimialoilla ja eri maantieteellisillä alueilla.

Sijoitusrahastot tekevät hajauttamisesta helppoa ja kohtuuhintaista myös piensijoittajalle. Näistä indeksirahastot ovat kustannustehokkain ratkaisu.

Kun sijoitus on hajautettu mahdollisimman moniin yrityksiin, yksittäisen sijoituskohteen riskipitoisuudella ei ole juurikaan merkitystä. Joku yrityksistä saattaa kaatua, mutta vain jos et pidä kaikkia munia samassa korissa, ei satunnainen konkurssi häiritse sinun yöuniasi — varsinkin kun pörssiyhtiöiden konkurssit ovat erittäin harvinaisia.

Vasta kun olet lopettanut säästämisen ja ryhtynyt sijoittajaksi, on sinulla mahdollisuus vaurastua. Vaurastuminen vaatii vain malttia, mutta lopulta se voi johtaa myös rikastumiseen!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *