Haluatko tulla toimeen vai rikastua?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ihmisten palkkataso vaihtelee suuresti – samoin se, kuinka tyytyväisiä he ovat nykyiseen taloudelliseen asemaansa. Toiset ovat tyytyväisiä tonniin kuussa, joillekin kymppitonnikaan ei riitä. Oletko sinä miettinyt, paljonko haluat tienata? Tiedätkö, mihin tarvitset suuria tuloja?

Tavoitteet vaihtelevat

Useimmat käyvät palkkatyössä saadakseen rahaa, jonka avulla he selviävät arjesta. Palkka mahdollistaa vuokranmaksun ja ruoan hankkimisen jääkaappiin. Palkkarahoilla ihmiset ostavat autoja ja asuntoja, monet myös viettävät mieluusti lomansa ulkomailla — mahdollisimman etäällä arjen huolista.

Kenties sinäkin havittelet suurempia tuloja voidaksesi lisätä kulutustasoasi. Kaipaat suurempaa asuntoa tai lomamatkoja ulkomailla. Tällöin haaveilet aikaisempaa korkeammasta kulutuksesta. Todennäköisesti haluat vielä kuluttaa mahdollisimman nopeasti — onhan hauskempaa matkustaa ensi kuussa kuin vasta eläkevuosina.

Tai ehkä haluat lisätienestejä voidaksesi rahoittaa itsellesi hiukan paremman eläkkeen. Tällöin luovut tämänhetkisestä kulutuksesta voidaksesi kuluttaa eläkevuosina enemmän. Silloin säästät tulevaisuutta varten.

Vai kuulutko kuitenkin kolmanteen ihmisryhmään? Haluatko vaurastua vaurastumisen vuoksi, tuntuuko sinusta siltä, että rikkaus sinällään tekisi elämästäsi jännittävämpää, vapaampaa ja viihdyttävämpää?

Haluatko nousta huipulle vai jäädä alas kadehtimaan?

Tavoitteena rikastuminen

Rikastuminen on vaikeaa, mutta se ei ole mahdotonta. Rikastuminen onnistuu, jos olet

  • onnekas
  • älykäs
  • ahkera
  • määrätietoinen.

Näistä onni saattaa riittää yksinäänkin — joka viikko joku voittaa lotossakin. Lottoamalla rikastuminen on kuitenkin äärettömän epätodennäköistä.

Älykkyys taas on synnynnäinen ominaisuus. Riippumatta älykkyydestäsi kannattaa sinun panostaa koulutukseen. Koulutus nimittäin tuo inhimillistä pääomaa ja vaikuttaa huomattavasti odotettavissa olevaan palkkatasoon. Kun luet itsesi esimerkiksi lääkäriksi, juristiksi tai ekonommiksi, tienaat todennäköisesti erittäin paljon enemmän kuin kampaajana tai asfalttimiehenä.

Ole ahkera ja määrätietoinen

Koulutus ei kuitenkaan riitä — sinun on oltava ahkera ja määrätietoinen. Työskentele aina tehokkaasti, kalasta palkankorotuksia ja yritä koko ajan päästä parempiin töihin. Tämä vaatii työn tuottavuuden jatkuvaa parantamista, uusien taitojen ja tietojen omaksumista ja itsensä tekemistä vaikeasti korvattavaksi.

Pelkät suuret tulot eivät tietenkään riitä, jos käytät rahaa holtittomasti. Vaurastuminen edellyttää sinulta pitkäjänteisyyttä, säästävällisyyttä ja suunnitelmallista sijoittamista.

Kun et tuhlaa palkkapussiasi lomamatkoihin ja luksusautoihin, voit sijoittaa merkittävän osan kuukausitulostasi osakemarkkinoille. Osakkeet ja osakkeisiin sijoittavat sijoitusrahastot nimittäin ovat todennäköisin tie vaurauteen — osakkeiden keskimääräinen vuosituotto on huomattavasti säästötilejä tai velkakirjoja parempi. Viimeisen vuosisadan aikana osakkeet ovat tuottaneet keskimäärin noin 9 prosentin vuotuista tuottoa sijoitetulle pääomalle!

Vaurastuminen vaatii kuitenkin aikaa. Siksi sinun kannattaa heti ensimmäisistä palkkatuloistasi alkaen ryhtyä sijoittamaan edes pieni osa palkkatuloista osakkeisiin tai osakerahastoihin. Vuosikymmenien kuluessa nämä muutamankymmenen euron suuruiset kuukausierätkin kasvavat korkoa ja koronkorkoa.

Näin vaurastut lähes huomaamatta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *