Näin saat enemmän rahaa käyttöösi: 8+1 helppoa vinkkiä

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Todennäköisesti sinulla on sama ongelma kuin sadoillatuhansilla muillakin suomalaisilla: tarvitset hiukan enemmän rahaa tilillesi. Kenties tarvitset rahaa selvitäksesi arjen kuluista tai ehkä haluat säästää lomamatkaa varten.

Lyhyellä aikavälillä on usein vaikea saada merkittävästi lisäansioita. Voit tietysti onnistua hankkimaan sivutuloja, jotka parantavat taloudellista tilannettasi. Aina ylimääräisiä tuloja ei kuitenkaan löydy mistään.

Silloin sinun on etsittävä säästöjä. Kun leikkaat tämänhetkisiä menojasi, voit pian kuluttaa enemmän jollakin hauskemmalla tavalla.

Todennäköisesti sinäkin voit ottaa käyttöön yhden tai useamman seuraavista seitsemästä säästövinkistä!

  1. Luovu autosta. Usein paikasta toiseen liikkuminen vie melkoisesti rahaa, varsinkin jos omistat auton. Jos otat huomioon bensiiniin lisäksi tallipaikan, vakuutukset ja pysäköintimaksut, muuttuu edullinen autoilu helposti kalliiksi. Voisitko siis luopua autosta?
  2. Luovu julkisesta liikenteestä. Jos et omista autoa, vaan käytät jo tällä hetkellä julkista liikennettä, ovat säästömahdollisuutesi rajalliset. Kenties voit nipistää muutamia kymmeniä euroja julkisen liikenteen kuukausilipusta ja siirtyä kävelemään?
  3. Peruuta lehtitilaukset. Moni sortuu puhelinmyyjän painostuksen alla tilaamaan jonkin lehden edullisen tutustumistarjouksen. Muutamaa vuotta myöhemmin lehden jutut eivät enää tunnukaan tuoreilta — lehti tuntuu vain toistavan itseään. Silloin on korkea aika peruuttaa kestotilaus. Mitä useampia lehtiä sinulle tulee, sitä suurempia säästöjä voit saada aikaan.
  4. Luovu kuntosalikortista. Kuntosalien liiketoiminta perustuu siihen, että ihmisille myydään kalliita kuukausi- ja vuosikortteja. Kuitenkin vain harva kuluttaja lopultakaan käyttää kuntosalia niin runsaasti, että vuosimaksulle saa vastinetta. Luovu siis kuntosalista — ja siirry uimahallin asiakkaaksi.

Valokuvassa tyttö,, jonka kädessä on setelinippu.

 1. Lykkää ostoksia. Kun lykkäät hankintoja vaikkapa kolme kuukautta eteenpäin, sinulla on ostokseen käyttämäsi rahasumma koko ajan tallessa muuhun käytettäväksi. Jos kolmen kuukauden kuluttua edelleen haluat tehdä ostoksen, se todennäköisesti on hyvä idea!
 2. Älä tee heräteostoksia. Heräteostokset aiheuttavat helposti loven pankkitiliin. Ota siis tuumatauko, ja käytä kolmen kuukauden lykkäyssääntöä heräteostosten hillitsemiseksi. Jos taas vaatekaupassa kassalla sinulle tarjotaan ylimääräistä sukkapakettia, mieti kahdesti: tarjouspaitasi saattaa olla edullinen, sillä vaatekauppa tekee voittonsa sukkamyynnillä.
 3. Muista latte-tekijä. Säännöllisesti toistuvat pienet menot kertautuvat nopeasti suuriksi summiksi. Jos käyt joka päivä kahvilla, kertyy siitä kuukaudessa suuri summa.
 4. Arvioi verot oikein. Veronpalautukset ovat monen mielestä mukava asia. Pitkällä tähtäimellä on kuitenkin parempi maksaa mieluummin liian vähän veroja kuin liikaa veroja. Siksi sinun kannattaakin varmistaa, että et maksa liikaa veroja sivutuloista tai palkastasi.
 5. Lopuksi bonusvinkki. Muista kilpailuttaa säännöllisesti sähkösopimus, laajakaista ja puhelinliittymäsi. Se säästää selvää rahaa!

Onko sinulla omia säästövinkkejä? Jätä parhaat vinkkisi kommenttilaatikkoon, niin muutkin saavat enemmän rahaa käyttöönsä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *