Jäitkö vaille opiskelupaikkaa?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Viime viikkoina monet nuoret ylioppilaat ovat saaneet mieluista postia jostakin yliopistosta tai korkeakoulusta: he aloittavat muutaman viikon päästä yliopisto-opinnot.

Jäitkö sinä ilman opiskelupaikkaa? Siinä tapauksessa sinun kannattaa käyttää seuraava vuosi hyödyksesi valmistautumalla ensi vuoden pääsykokeisiin.

Avoin yliopisto on edullinen valmennuskurssi

Suomen yliopistot ja korkeakoulut tarjoavat monilla paikkakunnilla avointa yliopisto-opetusta. Jos jäit vaille opiskelupaikkaa tämän kesän haussa, tutustu ihmeessä tavoittelemasi korkeakoulun tai tiedekunnan tarjoamaan avoimeen opetukseen.

Avoimen yliopiston kurssit ovat maksullisia. Kuitenkin kurssien hinta on huomattavan edullinen verrattuna esimerkiksi kaupallisten toimijoiden keväällä järjestämiin valmennuskursseihin.

Sen vuoksi vaikkapa oikeustieteellisestä tiedekunnasta tai kauppakorkeakoulusta haaveilevien kannattaa aloittaa jo nyt syksyllä valmentautuminen ensi kesän koitokseen ilmoittautumalla avoimeen yliopistoon.

Avoimen yliopiston suoritukset luetaan hyväksesi

Kun suoritat opintoja avoimessa yliopistossa, suoritat kurssit täsmälleen samojen vaatimusten mukaan kuin varsinaisetkin opiskelijat. Tästä on sinulle ainakin kaksi etua.

Ensinnäkin saat vuoden mittaan selvän käsityksen siitä, minkälaista toivealasi opiskelu ihan oikeasti on.  Kenties havaitset jo tässä vaiheessa, että ala ei vastaakaan käsitystäsi. Silloin ehdit vielä muuttaa suunnitelmiasi.

Toiseksi kaikeksi suorituksesi luetaan hyväksesi siinä vaiheessa, kun sinut on hyväksytty varsinaiseksi opiskelijaksi. Avoimessa yliopistossa voit siis suorittaa vaikkapa kaikille opiskelijoille pakolliset peruskurssit etukäteen.

Oikein valitut kurssit tukevat pääsykokeeseen valmentautumista

Valokuvassa euroseteleitä: 5, 10, 20, 50 euroa.

Säästät rahaa, kun opiskelet avoimessa yliopistossa.

Usein eri alojen peruskurssit ovat samalla hyvää valmennusta varsinaista pääsykoetta silmällä pitäen. Toisinaan kurssikirjat käsittelevät samoja asioita kuin pääsykoekirjat.

Silloinkin kun näin ei ole, saat peruskurssien avulla hyvän yleiskäsityksen alasta. Silloin pääsykoekirjojen detaljiviidakko on helpommin ymmärrettävissä ja omaksuttavissa.

Mieti mitä teit tänä vuonna väärin

Yritä myös ottaa opiksesi tämänkesäisestä pääsykoeruljanssista. Missä lukuprojektisi meni pieleen? Aloititko lukemisen liian myöhään? Oliko sinun vaikea keskittyä lukemiseen, vai olivatko pääsykoekirjat yksinkertaisesti liian vaikeaselkoisia?

Kun tunnistat ongelman, olet jo askeleen lähempänä sen ratkaisua. Ja silloin olet myös askeleen lähempänä toivomaasi opiskelupaikkaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *