Lainaa ilman korkoa – näin saat lainaa 0 % korolla!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

lainaa ilman korkoa ja kulujaKaikki me tiedämme, että ilmaista lounasta ei ole – eikä korotonta ja kulutonta lainaa. Kuinka siis on mahdollista saada lainaa ilman korkoa?

Muutama vuosi sitten Suomessa toimi runsaasti erilaisia pikavippiyrityksiä. Kansalaiset näyttivät velkaantuvan kovaa vauhtia, minkä vuoksi eduskunta sääti pienille kulutusluotoille 51 % korkokaton. 51 % korkokatto koskee alle 2000 euron suuruisia lainoja.

Lainsäädäntön muuttuessa pienten kulutusluottojen markkinat mullistuivat täysin. Perinteisten pikavippien ja muiden pienten kulutusluottojen sijaan kuluttajille alettiin tarjota vähintään 2000 euron suuruisia luottorajoja. Näitä taas 51 % korkokatto ei enää koske.

Kuluttajat ovat kuitenkin nyt aikaisempaa valveutuneita ja osaavat varoa pienten kulutusluottojen korkeaa todellista lainankorkoa. Juusi siksi monet yritykset tarjoavat uusille asiakkailleen lainaa ilman korkoa ja kuluja.

Koroton ja kuluton laina tuo uusia asiakkaita

Useimpien suomalaisten mielestä 2000 euron suuruinen luottoraja on turhan suuri. Varsinkin silloin, kun tarvetta on vain muutaman sadan euron luotolle. Siksi erilaisia limiittiluottoja tarjoavat yritykset toivat markkinoille todellisen sisäänheittotuotteen: korottoman ja kuluttoman lainan.

Nämä yritykset myöntävät nimittäin uudelle tililuottoasiakkaalleen ensimmäisen lainan ilman korkoa.

Tyypillisesti korotonta lainaa saa vain kuukaudeksi, ja sen suuruus vaihtelee 400 euron ja 1000 euron välillä.

Luotonantajan kannalta tämä on järkevää, sillä suurin osa uusista asiakkaista tekee todellisuudessa useampia nostoja luottonsa puitteissa. Tämä voi lopulta olla huomattavasti suurempi ongelma kuluttajalle kuin mitä vanhat pikavipit olivat.

Mistä korotonta ja kulutonta lainaa saa?

Ainakin kolme kulutusluottoja tarjoavaa yritystä antaa nyt (2016) asiakkailleen korotonta ja kulutonta lainaa. Nämä yritykset ovat:

  • Vivus
  • Suomilimiitti
  • Ferratum

Näiden kolmen yrityksen ehdot poikkeavat hiukan toisistaan. Yhteistä niille on se, että jokaisella lainan antajalle vain ensimmäinen erä on maksuton ja sekin vain ensi tilassa takaisin maksettuna.

Suurimman korottoman lainan antaa Suomilimiitti. Suomilimiitin uusille asiakkaille ensimmäinen, enintään 1000 € suuruinen nosto on korotonta ja kulutonta lainaa. Maksuaikaa lainalle myönnetään seuraavan kuun loppuun saakka. Tämän jälkeen Suomilimiitti alkaa laskuttaa lainasta korkoa.

Ferratum taas puolestaan antaa korotonta ja kulutonta lainaa 300 euroa 30 päivän laina-ajalla. Vivus taas antaa uusille asiakkailleen ensimmäisen lainan korotta ja kulutta 400 euroon saakka. Vivuksen  koroton laina-aika on 30 päivää.

Kenelle koroton ja kuluton laina sopii?

Koroton ja kuluton laina sopii hyvin kuluttajalle, joka on varma siitä, että hän kykenee maksamaan lainansa takaisin seuraavan kuukauden sisällä. Tällöin kyse on todella ilmaisesta lounaasta: maksuttomasta korosta.

Silti hänenkin kannattaa harkita lainanottoaan. Todennäköisesti hän on myös oman pankkinsa hyvä asiakas, jolloin edullisempaa lainaa saa todennäköisesti omasta pankista.

Koroton ja kuluton laina sopii siis vain sinulle, jonka raha-asiat ovat kunnossa. Jos et ole varma siitä, että kykenet maksamaan korottoman lainan takaisin ensi kuussa, kannattaa sinun jättää tämä tarjous väliin.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *